Bağ-Kur emeklisi bir hekimin 1200 lira, SSK emeklisi hekimin 2800 lira, emekli sandığı emeklisi hekimin ise 2500-3000 lira arası emekli maaşı aldığını belirten Ağca, "Bu şartlarda emekli hekimler nasıl geçinsinler? Mecburen ek iş yapmaları gerekiyor" dedi.

HER YIL İÇİN FİİLİ HİZMET ZAMMI

Fiili hizmet zammının yasalaşmasını isteyen Ağca, hekimlerin de kendilerine yaraşır bir emekli maaşı almaları gerektiğini belirterek, "Bağ-Kur emeklisi bir hekim 1200 lira, SSK emeklisi hekim 2800 lira, emekli sandığı emeklisi hekim ise 2500-3000 lira arası emekli maaşı alıyor. Çalışırken ve emeklilikte insanca ücret istiyoruz. Fiili hizmet zammının yasalaşmasını istiyoruz. Çalışılan her bir yıl için fiili hizmet zammını uygun bir şekilde istiyoruz" dedi.

HEKİM SÜREKLİ ÇALIŞSIN İSTENİYOR

Hekimlere düşük emekli aylığının özellikle verildiğini, ihtiyaç olduğu için çalışmalarının istendiğini söyleyen Ağca, "Hekimin çalışması isteniyor, çünkü ihtiyaç var. Hekimin kendini geliştirmesi, bilimsel çalışmalar yapmasına fırsatı kalmıyor. Sürekli çalışsın, sürekli işinin başında olsun isteniyor. Ne kadar hasta başvurudu bulunursa ekonomik olarak o kadar iyi olur anlayışı var" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR