MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, rakibi olan Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'e iade-i ziyarette yaptığı espri bu buluşmaya damgasını vururken aynı zamanda bir mesaj niteliği taşıdı. Mustafa Erzin "30 Mart seçimleri Gaziantep'e hayırlı olsun, hizmet kimin marifetiyle olacaksa o kazansın. Ancak bu seçimde sizden emanet oylarımızı isteyeceğiz "diye konuştu. Erzin bu sözleriyle MHP'nin geçen seçimlerde AK Parti'ye giden oyların, bu seçimde geri geleceği yönünde işaretini verdi. Ancak Erzin'in bu sözleri üzerine konuşan AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer farklı yaklaşım sergiledi "'o zaman mahsuplaşalım" dedi.

GAZİANTEP'E HAS BİR DURUM

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, rakibi Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'e iade-i ziyarette bulunarak başarı dileğinde bulundu. Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, bu ziyaretlerin göze ve kulağa hoş gelen görüntüler olduğunu belirterek, "Karşılıklı nezaket ziyaretleri, Gaziantep'e has bir tutum. Bu manzara ancak Antep'te yaşanır" derken, Fatma Şahin, "Biz doğruyu yapacağız. Doğrunun arkasında duracağız. Manevi miras çok önemli. Hayırda yarışalım. Memleket kazansın" dedi. Mustafa Erzin ise, "30 Mart seçimleri Gaziantep'e hayırlı olsun, hizmet kimin marifetiyle olacaksa o kazansın" dedi.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep'te seçim çalışmalarının güzel bir tavırla başladığını, güzel görüntüler sergilendiğini belirterek, "Neticede siyaset yapıyoruz. Siyaset yapmaktaki amacımız bu ülkeye daha fazla hizmet yapmak, katkı sağlamak. Bu ziyaretler göze ve kulağa hoş gelen görüntüler. Demokratik bir yarış, halkın hakemliği önemli. Seçim sürecinde centilmence hareketler yapılması güzel. Bu karşılıklı nezaket ziyaretleri, Gaziantep'e has bir tutum. Bu manzara ancak Antep'te yaşanır" dedi.

SEÇİMLER GELİP GEÇİCİ

'Neticede bu bir yarış. Centilmence geçmesi hepimizin dileğidir' diyen Uzer, "Seçimden sonra yine bu şehirde beraber yaşayacağız. Nezaket içerisinde güzellikler içerisinde projelerimiz yarışsın. Yapacağımız işleri ifade edelim. Kime kısmetse o olacak sonuçta halkın vereceği karara hepimiz saygı göstereceğiz. Hepimiz kardeşiz. MHP'den çok sayıda insan bizim partiye geldi, siyaset yapıyor. Seçimler gelip geçici. Önemli olan ülkemizin, şehrimizin kazanması" dedi.

MAHSUPLAŞALIM

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin'in araya girerek, sizden emanet oylarımızı isteyeceğiz, verecek misiniz?' sözleri üzerine Uzer, "'mahsuplaşalım" diye espri yaptı.

TABAKHANELİ BAŞKANLAR

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin ise, bu yarışın seviyeli geçmesini ve kazananın Gaziantep olmasını istediklerini ifade ederek, "Biz Sayın Ahmet Uzer ile aynı muhalle uşağıyız. İki tabakhaneli başkan diye daha önce basında yeraldık" dedi.

MHP ÜLKE İÇİN SİYASET YAPIYOR

MHP'nin Türkiye'nin en zor dönemlerinde demokrasinin kilidini açan bir siyasi parti olduğunu, bunun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanısıra Gezi Parkı olaylarında da açıkça görüldüğünü söyleyen Mustafa Erzin, "Gezi olaylarında Bahçeli olayların başlangıcı ve gittiği noktayı görünce teşkilatlara talimat vererek olaylara katılmama çağrısında bulunmuştur. MHP'nin sayesinde yeni Tahrir meydanları oluşmadı. 17 Aralık sonrası MHP'nin tutumunu Ak Parti ve kamuoyu görüyor. MHP ülke ne kazanacak anlayışıyla siyaset yapıyoruz. Bu olaydan partim ne kazanç sağlar diye bakmıyor" diye konuştu.

KİM KAZANIRSA KATKI SUNARIZ

Halkın teveccüh göstermesi halinde belediyeleri kendilerine hediye edeceğini söyleyen Erzin, "Yok halkımız bize teveccüh göstermezse bizde kazanana şehrimizin gelişmesi, sorunlarını çözmesi ve kalkınması için her türlü katkıyı sağlarız. 30 Mart seçimleri Gaziantep'e hayırlı olsun, hizmet kimin marifetiyle olacaksa o kazansın" dedi.

HAMDOLSUN MECLİSTE BAŞÖRTÜLÜ KADINLARIMIZ VAR

Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin ise, MHP'nin yapıcı siyasetini parlamentoda bizzat gördüğünü ve şahit olduğunu belirterek, "MHP ile kadınların başörtüsü sorunu için bir uzlaşma içerisinde girdiğimizde gazetenin biri 411 el kaosa kalktı diye bir başlık attı. Üniversitede yaptığım bir konuşmada, başörtüsü sorununun özgürlük, insan hakları, demokrasi sorunu olduğunu söyledim. Yine aynı gazete adım adım gitmek lazım diye haber yaptı. Bu güya bu söylediklerimi Yargıtay Başsavcısı parti kapatmaya delil olarak gösterdi. Hamdolsun bugün başörtülü kadın milletvekillerimiz var. Kamuda çalışan başörtülü kadınlarımız var" diye konuştu.

MEMLEKET KAZANSIN

'Hizmette yarıştığın zaman millet herşeyi görüyor. Hizmetle iktidar yolu açılıyor' diyen Fatma Şahin, "Siyaset çözüm üretme ve adam kazanma sanatıdır. Milletin gönlüne girmenin yolu da buradan geçer. Biz doğruyu yapacağız. Doğrunun arkasında duracağız. Manevi miras çok önemli. Hayırda yarışalım. Memleket kazansın" dedi.

MHP VE AK PARTİ'NİN BENZER YÖNLERİ VAR

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, MHP ile Ak Parti'nin çok sayıda program ve ilkelerinin benzeştiğini, akraba partiler olduğunu belirterek, "Bir MHP'li konuşurken zaman zaman sanki Ak Partili konuşuyor gibi algılanabiliyor. Gezi olaylarında Bahçeli'nin duruşu olayların yatışması ve belli noktaya gelmesinde önemli bir etken olmuştur" dedi.

KARDEŞİN KARDEŞİNİN MALINDA GÖZÜ OLUR MU?

Erzin ise, Uzer ile aralarındaki bir latifeden bahsederek, "Biz kardeş partileriz. Bu tarlayı iki defa siz sürdünüz. Bir defa da biz sürelim diyorum" derken, Uzer'in ise, "Kardeşin kardeşinin malında gözü olur mu?" dediğini anlattı. Ziyarette Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, MHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan Gündüz, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de hazır bulundu.

Meral KINACILAR