Aytaç, bu konuda müteahhitleri ve konut satışı yapanları duyarlı olmaya davet ederek "Elinizi vicdanınıza koyun" dedi.

ETİK OLAN BU DEĞİL

Ülke olarak korona virüs ile mücadele sürecinde halkın ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Başkan Aytaç, ‘’Bugünlerde birlik ve beraberliğe, karşılıklı hoşgörüye ihtiyacımız var. Halkımız ciddi maddi sıkıntılar yaşadı. Şimdi ise düşük kredilerle en azından ev alıp, kiradan kurtulmak istiyorlar. Bu süreci fırsata çevirmek, mesleki etik kurallarına yakışmaz. Buradan kamu bankalarının vatandaşa sağladığı kolaylığa destek olarak, düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının yollarını açmalıyız. Bu nedenle bu konuya ısrarlı bir mücadele göstereceğiz’’ dedi.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Müteahhitlerin ve konut satmak isteyen kişilerin bir gecede anormal şekilde fiyat yükseltmesi halkı tam bir hayal kırıklığına uğrattığına da dikkat çeken Başkan Aytaç, şunları söyledi: ‘’Bizler Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası yönetimi ve emlak sektöründe faaliyet gösteren esnaflar olarak, bu anormalliğe tepki gösteriyoruz. Müteahhitlerin ve emlak satan vatandaşların ellerini vicdanlarına koymalarını öneriyor ve halkımıza karşı sorumluluk taşımalarını önemle rica ediyoruz"

BU FIRSATÇILIĞA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Aytaç yazılı açıklamasına sektör temsilcilerine de çağrıda bulunarak, ‘’Siz değerli üyelerimiz ve meslektaşlarımız elimizden geldiği kadarıyla bu şekilde yapılan fırsatçılığa izin vermemeye gayret gösterelim. Bu konuda üzerimize düşeni yaparak vatandaşların konut edinmedeki mağduriyetinin önüne geçelim. Fiyatların bu şekilde yükseltilmesi sektöre olan güveni de derinden sarsmaktadır. Bu konuda lütfen kısa süreli kazançları değil, halkımızı da düşünelim’’ ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ