İki adayın başkanlık için yarıştığı kongrede enerjisa ile yaşanılan sorunlar da konuşuldu. Genel kurulda mevcut başkan Sadık Keş güven tazeledi.

Kongerede divan başkanlığını, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan vekili Salman Çelikadam üstlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, toplantı ve denetleme faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla devam etti. Oda ismine ek olarak asansörcülerin ve otomosyoncuların eklenmesi maddesinin oylaması esnasında, rakip aday Mehmet Özpolat, isim değişiliğini kabul etmediklerini belirtti. Özpolat, “Elektrikçiler odası olarak başladık ve elektrikçiler odası olarak devam etmek istiyoruz. Bu arkadaşlar buraya kayıtlı olacak ama elektrikçiler esnaf odasının ismini değiştirmek istemiyoruz” dedi. Mevcut başkan Sadık Keş ise, fiyat listelerini alabilmek için bunun şart olduğunu kaydetti. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

ÖZPOLAT: BEN ANLAYIŞI YIKIP, BİZ OLACAĞIZ

Oylamanın ardından konuşan Gaziantep Elektrikçiler Esnaf Odası Başkan Adayı Mehmet Özpolat, esnafın desteği ile yola çıktıklarını söyledi. Özpolat, “Öncelikle odamıza ben anlayışını yakarak biz ve esnaf arkadaşlarımız birlik olarak yönetmeye sizlerin desteği ile yola çıktık. Geçmiş yönetimlere de yapmış oldukları hizmetlerden dolayı sizlerin adına teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

elektrik.jpgÜYEMİZİN HAKLI OLDUĞU DURUMLARDA ARKASINDA OLACAĞIZ

Yapacakları faaliyetlerden de bahseden Özpolat şunları kaydetti: “Fiyat listemiz çok gerilerde kaldığından, biz bunu dile getirdiğimiz den dolayı tesisatçılar olarak bunu güncelleyerek en kısa sürede çıkarttırmaya çaba göstereceğiz. Odamız kayıtlı üyelerine servis ücreti belirleyerek herkese oda üyesi olduğunu belgeleyen kimlik verilecektir. Arıza ya giden arkadaşlarımız yaka kartları ile servis ücretlerini alacaktır. Müşteri ile herhangi bir olumsuzluk durumunda odamızı referans gösterecektir. Biz de oda yönetimi olarak üyemizin haklı durumunda arkasında duracağız.”

ENERJİSA İLE PROBLEMLER YAŞADIK

Enerjisa ile ilgili oda üyelerimiz bazı problemler yaşadıklarınıda değerlendiren Özpolat, “Bu problemler de iletişim eksikliğinden kaynaklı problemlerdir. Biz orada olarak daire müdürleri ile görüşerek problemlerin nelerden kaynaklandığını hızla tespit ederek bir protokol yapılmasını sağlayacağız. Bu konuda üyelerimize seminer vererek bilgilendireceğiz. Bu konuda sonuç alacağımızı ümit ediyoruz. Üyelerimizin hakkını gerek federasyon nezdinde gerek Adana Bölge Müdürlüğü'nde gerekse bakanlık nezdinde süratle çözmek için gereken adımlar atmaya hepinizin huzurunda” dedi.

esnaf.jpg

KEŞ: KENDİ KAFAMIZDAN FİYAT ÇIKARTMIYORUZ

Gaziantep Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Sadık Keş, “Öncelikle fiyat listesi geri kalınıyor deniliyor. Fiyat listesini biz esnaf odalar birliği tarifesinden alıyoruz. Biz fiyatı çıkartıyoruz fakat çevre illerden ve büyükşehirlerden fiyatlar alınarak fiyat çıkarılıyor. Yani biz kendi kafamızdan yapamıyoruz. Biz her zaman esnafımızın yanındayız” dedi.

ENERJİSA İLE İLGİLİ SORUN OLDUĞUNDA ANKARA’YA GİDİYORUZ

“Biz ilk göreve geldiğimizde bir apartmanda iki sigorta ile keşif yaptığımızı biliriz”diyen Keş, şunları vurguladı: “Bunu tesisatçı yapıyordu. Biz buna el atarak her dairede 8-10 sigorta koyduk. Esnafımızın tesisatı on numara oldu. Enerjisa ile bir sorun olduğunda Adana’ya da Ankara’ya da gidiyoruz. Göreve geldiğimde üye sayımız 226 idi. Şuanda esnaf odasına 341 kayıtlı üyemiz oldu. 226 üye sayısını 341’e çıkardık. Kendi kendine mi çıktı? Biz esnafımızı dolaşarak kayıtlı üye yaptık. Bizi çalıştıracak olan üyelerimizdir. Ben size hizmet etmek için aday oldum. Sizden hizmet etmek için destek istiyorum.”

KÜSBEOĞLU: ÇELİŞKİLERİ KALDIRMAK İÇİN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ OLSUN İSTİYORUZ”

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu’da, 13.yüzyıldan beridir ‘Ahilik’ temelli esnaf olduklarını vurguladı. Küsbeoğlu, “burada biz esnafız. 13.yüzyıldan gelen Ahilik temeli olan bir esnaf kitlesiyiz. Kimimiz atölyelerde kimimizde inşaatta çalışan esnaflarız. 58 yıldan beri inşaatlarda çalışan hala iş yapan marangoz ustasıyım. Rızkımız için çalışıyoruz ve yaptığımız işler bizlerin ekmek parasıdır. Koltuk sevda falan değildir, bu bir hizmettir. Kazanan esnaf olacaktır. Tatlısı ve acısıyla bu salonda kalacak. İsim değişikliği konusunda yanlış anlaşılma olmasın. Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlıyız. Bizim orada nata koltuğumuz var. Herkes istediği gibi ‘ben şu odaya kayıt olacağım’ diyemez. Bakanlığın vermiş olduğu kararla nata, otomatikman size hangi odaya kayıtlı olmanız gerektiğini bildiriyor. Nata koltuğuyla biz, bütün çelişkileri ortadan kaldırdık. Burada bu çelişkiyi ortadan kaldırmak için isim değişiliği olsun istiyoruz” ifadesini kullandı.

262 OY KULLANILDI

Gaziantep Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda toplam 262 oy kullanıldı. Mevcut başkan Keş 152 oy, Özpolat ise 108oy aldı.

SADIK KEŞ'İN LİSTESİ

Ramazan Öz, Aydın Dağkesen, Metin Yaylacık, Ümit Düzgün, Bülent Uytun, Ahmet Özaslan

DENETİM

Mahmut Özefe, Ali Bayıltmış, Mustafa Özer

AYŞEGÜL BAĞCI