Eller yüzümüz yanında en çok göz önünde olan ve insanlarla ilk teması sağladığımız vücut bölgesidir. Eller diğer vücut bölgelerine göre çok daha erken yaşlanırlar. Dış ortamla en fazla temas eden bölgemiz olması yanında derinin en ince olduğu bölgelerden biridir el derisi. Güneş, sıcak- soğuk hava - su, havanın kuruluğu, kullanılan temizleyici maddeler el derisinin yıpranmasına ve daha erken yalanmasına sebep olurlar.
Estetik el dendiğinde ne anlıyoruz?
Estetik bir elde deri yumuşak, pürüzsüz ve lekesiz olmalı, deri altındaki damarlar ve kirişler görünmemeli, tırnaklar parlak düzgün şekilli olmalı. El ayasında ise yumuşak bir deri olmalı.
Günlük el bakımı:
· Ellerimizi çok sıcak veya soğuk sudan uzak genelde ılık suyla ve yumuşak- mümkünse eli nemli bırakan- bir temizleyici ile temizlemeliyiz.
· Sabah dışarı çıkmadan önce yüze sürüldüğü gibi ellere de güneş koruyuculu bir nemlendirici sürülmelidir. Gerektiği takdirde gün içinde güneş koruyucu krem tekrarlanmalıdır.
· Kış aylarında her el yıkama sonrası nemlendirici bir el kremi sürülmesi uygun olur.
· Soğuk ve sert havalarda mutlaka eldiven ile elleri dış ortamdan korumak gereklidir.
· Evde temizlik veya yemek yaparken eller eldivenle korunmalıdır.
Ellerimizin genç, sağlıklı ve güzel görünmesini sağlamak, birkaç basit işlemle mümkün.
El estetiği son dönemlerde ülkemizde de artan bir sıklıkta talep edilmeye ve yapılmaya başlandı. Tek başına yapılabileceği gibi, daha çok, özellikle yüz estetiği, göz çevresi estetiği ve boyun estetiği ile aynı anda yapılmaktadır.
Ellerde karşılaşılan estetik sorunlara tedavi seçenekleri vardır. Bu seçenekler tek tek uygulanabileceği gibi diğer tedaviler ile birleştirilerek daha etkili sonuçlar alınmaya çalışılır.
Ellere de peeling yapılıyor.
Yüze uygulanan peeling, eller için de son derece başarılı bir yöntemdir. Peeling üst derinin soyulması ile derinin yenilenmesi ve gençleştirilmesidir. Peeling işlemi ile kırışıklıklar, yorgun cilt, güneş hasarlı cilt, cilt lekeleri gibi pek çok sorun giderilir ve uygulanan bölgedeki cilt daha genç daha parlak ve daha elastik bir hale gelir. Peeling uygulama maddelerinin içerisinde tercih edilen 'green peel'dir. Tamamen bitkisel olması kimyasallardan ve sentetik maddelerden arınmış olduğu için cilde zarar vermiyor. Bazı peeling türlerinde meydana gelen lekelenmeler bu peeling de hemen hemen hiç olmuyor. Orta derinlikte bir soyma yapan bu peeling, diğer orta peeling türlerine nazaran daha çabuk iyileşerek, uygulama yapılan kişilerin iş ve zaman kaybına neden olmuyor. 5 gün tamamlandığında cilt, belirgin derecede daha genç ve parlak görünüyor.
Lekelerin yok edilmesinde lazerler çığır açtı.
El sırtında oluşan güneş lekeleri lazerler yardımıyla kolaylıkla iz kalmadan yok edilebiliyor. Yaşla birlikte artan bazı selim deri tümörleri de lazerlerle kolaylıkla yok edilebiliyor.
Hazır dolgu maddesi;
El yüzeyinde yaşlılığa bağlı doku kaybında ise hazır dolgu maddesi uygulaması yapılarak cilt altı dolgun ve sağlıklı bir hale getirilir. Hazır dolgu maddeleri uygulaması son derece basittir. Cilde anestezik bir krem sürüldükten sonra beş dakika içinde ince bir iğne sayesinde uygulama gerçekleştirilir. Ve çalışan kişiler bunları öğle tatilinde dahi yaptırabilirler.
Lazerli cilt gençleştirme;
Lazer ile cilt gençleştirme ağrısız, ciltte tahriş ve kızarıklık bırakmayan, tedavi sonrası toparlama süresi gerektirmeyen bir yöntemdir. Yenilenen ciltteki hücreler daha düzgün, daha sıkı ve genç görünen bir yüzey oluşturur. Tüm yüz ve el cildi üzerinde görülen yaşlılık belirtileri ve hafif sarkmalar gözle görülür şekilde geriletilebilir. İşlem sonrası kısa süreli kızarıklık ve şişkinlik dışında genellikle olumsuz değişimler yaşanmamaktadır.
Mezoterapi - Mezolifting- PRP
Ciltteki elastikiyet kaybı ve nemsizlik yüze de uyguladığımız mezoterapi veya mezolift ürünlerinin el sırtına uygulanması ile korunur veya geri kazanılır.