İktidar ile Cemaat arasındaki gerginlik Gaziantep’e uzandı ve Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin görevinden alındı. Serin’in yerine kimin geleceği açıklanmadı.

Gaziantep'te eğitimde derslik açığının kapatılması ve okullardaki eğitim-öğretim kalitesinin artırılması için geldiği günden bu yana yoğun çaba sarfeden İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ani bir kararla görevinden alındı. Görevde alındığı dün sabah saatlerinde kendisine iletilen Ekrem Serin, başarılı hizmetler yaptığını, gerek eğitim camiasından, gerekse hayırseverlerden gelen üzüntü telefonlarının gün boyu devam ettiğini belirterek, "Bu mutluluk bana yeter. Huzurlu bir şekilde ayrılıyorum" dedi.

MAKAMLAR GEÇİCİDİR

Ekrem Serin görevden alınmasını doğal karşıladığını, zira makamların geçeci olduğunu belirterek, "Ne diyeyim. Makamlar geçicidir. Eğitimde başarı için elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalıştık. Hayırlısı olsun. Biz yine aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Nereye gidersek gidelim çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz. Ben bugüne kadar bize yardımcı olan, emek veren eğitim gönüllülerine teşekkür ederim" dedi.

HUZURLU BİR ŞEKİLDE AYRILIYORUM

Görevden alındığını duyanların üzüntülerini dile getirdiğini ifade eden Serin, "Benim görevden alındığıma herkes üzülüyor. Kimse, 'zaten başarısızdı' diyemiyor. Başarılı işler yaptık. 4 yıldan bu yana, günde 15 saat çalışıyorum. Hafta sonları da akşamları da çalışıyorum. Gaziantep'in eğitimine katkıda bulunduğuma inanıyorum. Beni tanıyan idareciler, hayırsever vatandaşlarımız aradılar. Bu benim için güzel bir şey. Böyle gitmek güzel. Mutluyum, huzurluyum, huzurlu bir şekilde ayrılıyorum. " diye konuştu.

Meral KINACILAR