Son dönemlerde dolar kurunda yaşanan istikrarsızlığa da dikkat çeken Koçer, “Öncelikle panik yapacak bir durum yok. Türkiye’de kesinlikle ekonomik bir kriz yaşanmamakta. Şu an sadece piyasalarda dolar kurundan kaynaklı bir sıkını mevcut. Ekonomik krizin olması demek, binlerce insanın işinden olması, yüzlerce fabrikanın sıkıntı yaşaması, faizin ve enflasyonun kontrolden çıkmış olması demektir" dedi.

TİRYAKİOĞLU SUNUM YAPTI

GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 13 yıl sanayi odasında, 11 yılda TOBB’da Yönetim Kurulu Üyeliği görevi yapan Milletvekili Koçer’in, Gaziantep’te ‘Marka Şehir ve Ortak Akıl ‘olgusunun oluşmasında çok değerli katkılarının bulunduğunu ifade etti.GTB’nin tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Tiryakioğlu, Et Borsası, Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk, Pilot Ölçekli Antepfıstığı İşleme Tesisi ve Hububat Emtia Merkezi gibi ulusal ölçekli projeleri en kısa süre içerisinde şehir ekonomisine kazandırmak istediklerini söyledi.

ORTAK AKIL VURGUSU

Konuşmasında dolar kurunda yaşanan artışa da değinen Tiryakioğlu, " Bir süreç yaşıyoruz ve bu süreçte sağ duyu ve ortak akılla hareket etmemiz gerekiyor. Ekonomik dinamikleri sağlam temeller üzerinde kurulu bulunan ülkemiz, bu tarz olumsuzlukların üstesinden gelecek güce ve deneyime sahiptir "dedi.

KOÇER KUTLADI

Oda ve borsaların faaliyetlerini yakinen tanıyan biri olduğunu vurgulayan Koçer,” Milletvekilliğinden daha çok Oda başkanlığı üzerimize sinmiş gibi. Bundan hiçbir zaman kurtulmayı düşünmüyorum. Görev yaptığım süre içerisinde her zaman ortak aklı savunduk ve ortaya koyduk. Yine aynı şeyi savunuyorum birlikte hareket etmek her zaman başarıyı beraberinde getirir. Mecliste şehrimizin yanı sıra oda ve borsalarımızın da temsilcisiyim. Bana ulaşsın veya ulaşmasın duyduğum veya gördüğüm her sorunun çözümü noktasında şehrim ve Türk özel sektörü adına elimden gelen çabayı gösteriyorum” dedi.

DÜŞÜŞ YOK

Son dönemlerde dolar kurunda yaşanan istikrarsızlığa da dikkat çeken Koçer, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Öncelikle panik yapacak bir durum yok. Türkiye’de kesinlikle ekonomik bir kriz yaşanmamakta. Şu an sadece piyasalarda dolar kurundan kaynaklı bir sıkını mevcut. Ekonomik krizin olması demek, binlerce insanın işinden olması, yüzlerce fabrikanın sıkıntı yaşaması, faizin ve enflasyonun kontrolden çıkmış olması demektir. Böyle bir süreç yok inşallah hiçbir zamanda olmayacaktır. Bizlere düşen görev sağ duyu içerisinde, panik yapmadan süreci sağlıklı bir şekilde sürdürebilmektir. Bunun için kriz edebiyatı yapılmadan, piyasaların her zaman canlı ve diri tutulması gerekiyor. Bugün ağustos ayı ihracat rakamlarına baktığımızda, bayram tatiline rağmen ciddi bir düşüş olmadığını görüyoruz. “ HABER MERKEZİ