CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici seçim öncesi sivil toplum kuruluşu ziyaretlerini sürdürüyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini, Mimarlar Odasını ve Gaziantep Türk Musikisi Derneğini ziyaret eden Ekici projelerini anlattı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin ziyaret eden Akif Ekici ’nin projeleri ilgi ile karşılandı. Özellikle esnaf ve sanatkarlar için yapacağı çalışmalar üzerinde duran Ekici, sanayinin temelinin esnaflar olduğunu belirtti. Eski Garajlar semtindeki esnafın mağduriyetini ortadan kaldıracaklarını belirterek bize güvenin ve destek verin dedi. Daha sonra Mimarlar Odasındaki toplantıda hazırladığı tüm projeleri anlatarak mimarların sorularını cevapladı.

BİRİNCİ SORUN İMAR

Ekici, "Gaziantep’ in birinci sorunu imardır. Buna bağlı olarak trafik, hava kirliği sorunu gelmektedir. Biz belediyelerde göreve geldiğimizde ilk işimiz şehri dört bir yandan imara açmak olacaktır. Şehir rant uğruna küçük bir alana sıkıştırılmış ve insanlarımı rant uğruna eziyet çekmektedir. Arsa fiyatları fırlamış ev fiyatları son yıllarda birkaç kat artmıştır. Gaziantep konut edinmede 81 sırada yer almaktadır. İnsanımızın yüzü bu şartlarda nasıl gülsün. Biz insanlarımızın yüzünü güldüreceğiz. Belediyelerdeki bürokrasiyi minimum seviyeye indireceğiz. Gaziantep’te ne yapacaksak mutlaka sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alarak bu doğrultuda hareket edeceğiz. Ben yaptım oldu mantığını ortadan kaldıracağız” dedi.

KÜLTÜR ALANINDA ÇALIŞMA YAPACAĞIZ

Gaziantep Türk Musikisi Derneğini de ziyaret eden Akif Ekici yapacaklarını anlattı. Özellikle kültür alanında önemli projeler hazırladıklarını ifade ederek şöyle dedi: “Gaziantep’i Gap bölgesinin turizm merkezi yapacağız. Hatay’dan başlayan ve Mardin’e kadar devam eden bir kültür havzası oluşturarak merkezini Gaziantep yapacağız. Gelen turistlerin gece konaklaması hatta birkaç gün burada kalması için çalışmalarımız olacak. Turisttin geceleri de vakit geçireceği mekanlar oluşturarak şehrimizde ekonomik canlılık yaratacağız. Bunun için projelerimiz hazırdır. Ayrıca kültür ve sanatla ilgili sivil toplum kuruluşlarını her türlü desteği vereceğiz" HABER MERKEZİ