CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici, seçildiği takdirde Gaziantep'i Gaziantep halkıyla birlikte yöneteceğini, halka sormadan bir ağacın dalını kesmeyeceğini, raylı sistemi ıslah edeceğini ve kenti Şanzalize tipi bir meydana kavuşturacağını söyledi.

GÜLEN BİR GAZİANTEP İSTİYORUZ

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici seçim çalışmalarının startını verdiğini ve çalışmalara başladığını belirterek, belediye başkanlığına seçilmesi halinde yapacağı bazı projelerle ilgili bilgi verdi. Ekici, Gaziantep'in hem ülkemizin, hem re bölgemizin gözbebeği olduğunu belirterek, "Gaziantep üretimiyle, yaşam tarzıyla, insanlarının hayata bakış tarzıyla üreterek kazanma hevesinde olan, çalışan bir şehir. Gaziantep 10 yıldan beri bizim anladığımız tarzda, olması gereken şekilde yönetilmedi. Gaziantep'i çok daha iyi yöneteceğimiz iddiasındayız. Gaziantep'te yaşayan her insanın yüzünün gülmesini istiyoruz. Gülen bir Gaziantep yaratmak istiyoruz. Gülen bir Gaziantep'i de nasıl yaratırsınız, insanlara eşit bakarak davranırsanız, adaletli bir paylaşım sağlarsanız, birinin arazisini birine peşkeş çekmezseniz, yandaş gruplar tarafından bu şehir yönetilsin demezseniz, Gaziantep'teki insanların yüzü güler" dedi.

RAYLI SİSTEM GEREKİR

'Gaziantep'teki insanlara temiz hava solutacağız, ucuz ve temiz su içirteceğiz, trafik sorununu çözeceğiz' diyen Akif Ekici, "100. Yıl Atatürk ve Kültür Parkı'nı katledilmiş bir 100. yıl olmaktan kurtaracağız. Gaziantep'e tabiki raylı sistem gerekir ama, güzergahı düzgün olan, teknolojiye uygun, modern bir raylı sistem gerekir. Gaziantep'i çok önemli bir kent meydanına kavuşturacağız. Stadyumun yerine, TOKİ vasıtasıyla rezidanslar ve daireler yapmayacağız, yaptırmayacağız, buna müsaade etmeyeceğiz. Gaziantep'te Şanzelize tipi, dünyada ismiyle anılan, Taksim tipi bir halk meydanı oluşturacağız ve bu bölgeyi Gaziantep meydanı haline dönüştüreceğiz. Gaziantep'i meydanıyla anılır bir hale getireceğiz" dedi.

RAYLI SİSTEMİ ISLAH EDECEĞİZ

Halka bedavaya yakın ulaşım imkanı sağlayacaklarını dile getiren Akif Ekici, "Halkımızın suyla ilgili birikmiş olan haklarını geri iade edeceğiz. Yoksul insanlara bedava su kullandıracağız. Bu projeleri yapacağız. Açık, şeffaf, hesap verebilir ve hesap sorabilir bir belediyecilik yapacağız. Rant için değil, halk için belediyecilik yapacağız. Ben heyecanlıyım, Gaziantep'i seviyorum, Gaziantep sevdalısıyım. Gaziantep'e 24 saat hizmet edeceğim. Ben başkası gibi geldiğimde raylı sistemi kapatırım demiyorum. Öyle bir şey yok. Bunu ıslah edeceğiz. Bununla ilgili projeler üreteceğiz. Belli yerlerde metroya gidebileceğiz, belli yerlerdeki hatlar için, bunun uzmanları var, bu işi çok iyi bilen insanlar var, dünyanın değişik yerlerinde bu projeleri uygulamış insanların fikirlerini alacağız. Bunların fikirleri çerçevesinde hareket edeceğiz" diye konuştu.

İNSANLARI BETON YIĞINLARINA GÖMMEYECEĞİZ

Gaziantep'i Gaziantep halkıyla birlikte yöneteceklerini söyleyen Ekici, "Bugüne kadar hizmet eden, bir taşı bir taşın üstüne koyan herkese teşekkür ediyorum, ecdadına, babasına rahmet diyorum. Yapılan eksiklikler var. Bu eksiklikleri biz tamamlayacağız. Yapılan yanlışlar var bu yanlışları düzelteceğiz. Halkla beraber örgütümüzle beraber çalışacağız. Biz Gaziantep halkına sormadan hiçbir şey yapmacağız. Bir ağacın dalını Gaziantep halkına sormadan, o bölgede yaşayan insana sormadan kesmeyeceğiz. Bir duvarın boyasını, bir bölgenin kapısını o bölgenin insanına sormadan değiştirmeyeceğiz. Peşinen şunu söylüyorum insanları beton yığınlarının içine gömmeyeceğiz. Arazileri açacağız, insanların bahçeli evlerde yaşaması için çalışacağız. Kenar semtlerde yaşayan insanları doğalgazdan faydalanır hale getireceğiz, kömür zehirlenmelerini önleyeceğiz" dedi.

YAŞIM 58, BU SAATTEN SONRA DEĞİŞMEM

Kendisinin adaylığına hiçbir tepkinin olmadığını, olayın sulandırıldığını iddia eden Ekici, "Olay ballandırıldı. Gaziantep'teki 6-7 kişinin bana tepkisi olabilir bu da doğaldır. Yani 100 insanın bana 100'ü de olumlu cevap veriyorsa ben kendimi iyi olarak kabul etmem. Mutlaka bu 100'ün 15'i bana olumsuz bakacaktır. Ben haksızlıklara karşı dik duran, eğilmeyen, öyle kişilere göre davranmayan, olaylara göre belirlenmeyen, inandığı doğrular olan biriyim. İnandığım doğrular çerçevesinde hareket eden bir insanım. Bunu bütün Gaziantepli bilir. Bundan sonra değişmem. Benim yaşım 58. 58 yıldır böyle yaşadım, bundan böyle de böyle yaşayacağım. Yanlış aksettirmelerde var bunlardan yararlanmak isteyen birtakım kesimler, rakiplerimizde var. Gaziantep'te örgütümüz birleşmiş durumda. Herkes hareket halinde, herkes çalışma halinde, heyecan içinde birlik beraberlik bütünlük içerisinde seçimi götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR