EGAYDAAK’larda Yunanistan işgaline neden izin verildiği ve bu işgaller karşısında hangi adımların atıldığı konusunda AKP hükümetleri tarafından kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmediğinin altını çizen Ekici, bütün cevapların “kopyala-yapıştır” yönetimi kullanılarak hazırlandığını söyledi.

İKTİDAR, YA BİLGİ GİZLİYOR YA DA İŞGALDEN RAHATSIZ DEĞİL!

Soru önergelerine verilen ‘kopyala-yapıştır’ cevabın, ya AKP Hükümetlerinin bu işgaller konusunda bilgi gizleme ihtiyacı hissettiği ve Anayasa ile TBMM İçtüzüğünde tanımlanan denetim mekanizmalarını hiçe saydığı ya da bu işgallerden rahatsız olmadığını anlamına geldiğini vurgulayan Ekici, iktidarın 7 yıldır cevaplamaya kaçındığı soruları tekrarlayarak bunların zamanında ve eksiksiz cevaplandırılmasını istedi.

İşte, CHP’li Ekici’nin ‘kopyala-yapıştır’ yöntemi kullanılmadan cevaplanmasını istediği sorular:

- EGAYDAAK’lardan hangilerinde Yunanistan tarafından iskele, liman, fener, helikopter pisti, kilise gibi yapılar inşa edilmiştir? Bunların tarihleri nelerdir?

- EGAYDAAK’lardan hangilerinde Yunanistan askeri faaliyetler yürütmektedir? Bunların tarihleri nelerdir?

- EGAYDAAK’larda Yunanistan tarafından inşa edilen yapılar ve yürütülen askeri faaliyetler karşısında AKP Hükümetleri hangi tarihlerde ne tür adımlar atmıştır?

- Milletvekilleri tarafından 2012’den bugüne kadar farklı Bakanlıklara verilen ve içinde 276 soru barındıran 49 önergeden 24’ünün cevaplanmamasının 25’inin ise 150 farklı soru içermesine rağmen birbirinin aynı kopyala-yapıştır cevaplarla geçiştirilmesinin nedeni nedir?

- EGAYDAAK’lardaki Yunanistan işgali konusunda AKP Hükümetlerinin sessiz kalmasını veya tatmin edici cevaplar verememesini bu işgallere göz yumduğu gerekçesine dayandıran iddialar doğru mudur?

- Vatan topraklarımızdaki bu Yunanistan işgali karşısında etkili ve net tavır sergilenmemesinin nedeni EGAYDAAK’lara bazı Hükümet yandaşı gazetecilerin de dillendirdiği gibi “birkaç keçinin otladığı kaya parçası” gözüyle bakılması mıdır? HABER MERKEZİ