CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Akif Ekici şehir içi trafiğini rahatlatmak için Hürriyet caddesini boydan boya yer altına alacaklarını ve rekreasyon projesi ile yeşil alanlar yaratacaklarını söyledi.

Gaziantep’in trafik sorununu kısa ve uzun vadede çözmek için geniş bir ekiple çalıştıklarını belirten Akif Ekici trafiğin alta indirilerek Hürriyet caddesinin rahatlayacağını, iki yıl içerisinde trafik sorununun ortadan kalkacağını belirtti. Ekici “Kent merkezinde yapılmış olan Maarif ve Doğumevi alt üst geçitleri ulaşımda iyileştirme yerine karmaşa yaratmıştır. Yapacağımız Gazi Meydanının altında oluşturulacak iki katlı yaklaşık beş bin araçlık otopark ile Doğumevi kavşağı arasında yaklaşık 800 metre tünel yapılarak trafik yer altına alınacaktır. Hürriyet caddesinin üstü, Maarif meydanı, eski çocuk hastanesi, mevcut caddenin kaldırım ve boşluklarında rekreasyon çalışmaları yapılarak sadece toplu taşım araçları ve yayaların kullanacağı alanlar oluşturulacaktır. Böylece Düztepe Özdemir Bey caddesinden gelen araçlar Hürriyet Caddesi alt tünelinden geçerek İstasyon Caddesi üzerindeki Gazi Meydanından çıkacaktır. Dolayısıyla İnönü caddesindeki akışta rahat bir şekilde devam edecektir. Şu anda bu bölge şehir içi trafiğin en sıkıntılı olan yeridir. Biz bunu çözeceğiz. Rekreasyon projesiyle hem Hürriyet caddesindeki esnaf rahatlayacak hem de Gaziler Caddesi ile bir bütün olacaktır, çarşılarımız da canlanacaktır” dedi.

AYAKKABI İMALAT SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ

Küçük Sanayi Sitesi Ayakkabıcılar Sitesinde Ayakkabıcılar Sitesi Yapı Kooperatifinde esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Ekici kalifiye eleman ve merdiven altı üretim konusunun en büyük sıkıntı olduğuna dikkat çekti. Daha sonra esnafı gezen Akif Ekici, "Gaziantep’in imalat sektöründe lokomotif bir sektör olan ayakkabı imalatının yıllara dayanan önemli sorunları var. Bunlardan en önemlisi merdiven altı üretimdir. Son yıllarda da Suriye’den gelen vatandaşlarımızın kayıt dışı imalat yaparak Pazar oluşturması dürüst çalışan esnafa darbe vurmuştur. Kayıt altında çalışan esnafımız vergi ve diğer giderleri karşılayamaz duruma gelmiştir. Şehir merkezindeki AVM’ ler de esnafa darbe vuran ayrı bir konudur. Biz ayakkabı imalatı yapan esnafımızın daha sağlıklı ve modern mekanlarda üretim yapması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiZ" dedi.