CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici, dün Anatolian Otel'de 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle basınla kahvaltıda buluştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akif Ekici, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü'nün yeri dahil, Kamil Ocak stadının meydan yapılması ve hava kirliliğiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Ekici, kentte yapılacak çok iş olduğunu, belediyelerin birtaç han, hamam dışında 10 yıldan bu yana oturduklarını iddia ederek şunları söyledi:"Çok yanlışlar yapıldı çok. İpekyolu üzerine müze yapılmamalıydı, oraya kadın doğum hastanesi yapılmalıydı ama yapıldı. Fuar alanına müze yapılmalıydı, otel ve alışveriş merkezi yapılmamalıydı. Ama ne yapacağız buralar halkın parasıyla yapıldı, müzeye çok para harcandı. Yapacak birşey yok, bu müzeyi yer değiştirme imkanı var mı yok, iptal etme şansımız yok. Fakat biz hata yapmacağız."

KAMİL OCAK MÜTHİŞ BİR MEYDAN OLACAK

'Gaziantep yaşanabilir, huzurlu ve mutlu bir kent olmalı, çünkü üretiyoruz' diyen Ekici, "Bizim projelerimiz hazırlık aşamasında. En önemli projelerimizden biri de Kamil Ocak stadının yeri ile ilgili. Burayı Şanzalize benzeri bir meydan yapacağız, altı otopark olacak. Meydanda kafeteryalar olacak, insanlar aileleriyle gelip dinlenecekler. TOKİ'ye rezidans yapılması için bu alanla ilgili bir anlaşma var. Bu anlaşma büyükşehirin raflarında duruyor. Biz göreve gelirsek buna izin vermeyeceğiz, bu anlaşmayı iptal edeceğiz. Burası 43 bin metrekarelik bir alan, müthiş bir meydan olacak" dedi.

PARAYA PULA İHTİYACIM YOK

Gazianteplinin görüşü alınmadan bir tek ağacın dalını kesmeyeceklerini, bir sokağın adını değiştirmeyeceklerini söyleyen Akif Ekici, "4 yıldan beri Gaziantep halkının GASKİ'den alacağı var. Bunları ödeyeceğiz. Bu şehri yaşanabilir, trafik sorunu yaşamayan bir şekilde el birliği ile yönetmek istiyoruz. Benim paraya pula ihtiyacım yok. Bir şehrin 100 binlik imar planı yapılır, yüzyıllar boyunca değişmez. Avrupa'da böyle. Ama bizde 80 maddeden 75 tanesi imar tadilatı, neyi paylaşamıyoruz? Ya benzin istasyonu, ya spor alanları, eğitim alanları ticari alana dönüştürülüyor. Bunlara son vermemiz gerekiyor. Ben bunların karşısında duracak yüreklilikte bir insanım" diye konuştu.

BENİM ALNIM AÇIK

Gaziantep sevdalısı olduğunu, hizmet etmek için yola çıktığını belirten Akif Ekici, "Benimle ilgili bir tereddütü olan varsa çıksın söylesin. Milletvekilliği yaptım, organize sanayi bölgesi başkanlığı yaptım, meclis üyeliği yaptım, bir kişi varsa benimle ilgili, sende şunu yaptın diye söylesin, söylemeyen şerefsizdir, namussuzdur. Sen de şunu yaptın diye söylesin. Bunu herkes için söylüyorum en tepedeki yöneticiden en alttaki kişiye kadar söylüyorum. Benim alnım açık. Ben Gaziantep sevdalısı biriyim. Bunun için aday oldum. hizmet etmek için yola çıktım. Türkiye'ye belediyecilik nasıl yapılırmış göstereceğim" dedi.

17 OCAK'TA HAVA KİRLİLİĞİ DORUĞA ÇIKACAK

Gaziantep'in en önemli sorunun trafik olduğunu belirten Ekici, hava kirliliğinin de yaşamı ciddi şekilde etkilediğini belirterek, uzmanların ayın 17'sinde ciddi bir hava kirliliği yaşayacağımızı söylediğini ifade etti Ekici, belediyenin bu konuda duyarsız olduğunu dile getirerek, " 10 yılda bugüne hiç büyükşehir belediyesi hava kirliliğinin insan hayatını etkileyeceği yönünde bir duyuru yapıp, tedbirinizi alın dediğini duydunuz mu?" dedi.

Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüştüğünü, pahalı su içtiğimizi söyleyen Ekici, gelirin adaletli paylaşılmadığını, geldiklerinde kentin gelirini 3-5 yandaşa değil tabana yayacaklarını söyledi.

MEHDİ EKER'İ KINIYORUM

Mehdi Eker'in Fatma Şahin'e, Fıstık Araştırma'nın yerini verme sözüyle ilgili bir soru üzerine Ekici, şöyle konuştu:" Sayın Mehdi Eker bu lafı ancak ve ancak babasından kendine miras kalmış veya kendi tapusu elinde olan bir yer için söyleyebilir. Altını çiziyorum Mehdi Eker fıstık arazisini, Fatma Şahin'e kazandığında sana veririm diyemez. Bunu bir tek yer için söyleyebilir, ailesinden kendisine miras kalmış veya parasını vermiş tapusu kendinin üzerinde olan yer için söyleyebilir. Şunu söyleyebilir bunu Gaziantep belediyesine hibe ettik. Buna saygı duyarım. Ama sen kazanırsan veririm, bu dikta zihniyetini gösteriyor. Bu tek adamlık zihniyetini gösteriyor. Yukarıda Başbakandan bakanına kadar yansıyor. Ne demek kazanırsan sana veririm. Halka rüşvet vaat ediyor. Benim adayımı kazandırın, kazandırmazsan vermeyecek misin? Sıkar adamı biraz, sıkar. Ne demek, Mehdi Eker kimsin sen ya? Sıkar adamı sıkar, sıkar adamı sıkar. Mehdi Eker'i de sıkar bu. Mehdi Eker'i sıkar bu. Dağ başımı burası. Burası hukuk devletidir. Bu şehir bizim şehrimizdir, bu şehri biz kan, bedel ödeyerek aldık, bu şehir Diyarbakır'dan gelmiş Mehdi Eker'in değildir. Bu lafları da söyleyemez ayıplıyorum, kınıyorum. Çok ayıp iş yaptığını söylüyorum. Öyle şeylere müsaade etmeyiz o kadar kolay değil. O kadar ucuz değil, biz hukuka, kanuna saygılı insanlarız ama, hakkımız gaspedildiği zamanda gereken kanuni gücümüzü kullanırız. Biz halka güveniyoruz biz halkız. Fıstık araştırma halkın malıdır Gaziantep halkının malıdır."

BÖLGE HASTANESİNİN YERİ YANLIŞ

Bölge Hastanesinin yerinin de yanlış olduğunu dile getiren Ekici, "Orada Yol sorunu var. Ulaşımı zor. Yarın Suriye'den Arap ülkelerinden hastalar gelecek. Hangi yoldan ulaşılacak? Gaziantep'in çevre yolu var, şehirle bağlantısı yok. Yapılacak çok iş var, 10 yıldır oturdular, bize çok iş bıraktılar. Hiçmi bir iş yapmadılar yaptılar, birkaç tane ham, hamam yaptılar. 100. yıl parkını katlettiler onun temizlenmesi 1 yıl sürer. Kolları sıvayıp yapacağız" dedi.

Meral KINACILAR