Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (GASMEK) görevli eğitmen ve öğrencilerle yaşlıları buluşturan uygulama sayesinde, cilt bakımının önemi ve enstrüman kullanımı teorik ve uygulamalı olarak gösteriliyor. Bir anlamda gençleşmeyi öğrenen emekliler, bu hizmetlerden de memnun olduklarını belirtiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in "dokunmadığınız insana hizmet vermemişsinizdir" sözünden hareketle Aktif Yaşam Merkezi'nin kurulduğunu ve burada yaşlılara hizmet verildiğini söyledi.

Cilt bakımı eğitmeni Zerrin Yıldırım da yaşlılara yıpranan cildin nasıl canlandırılacağından kış bakımına kadar birçok konuda eğitim verildiğini dile getirdi. Bu konuda pratik çözümler anlatıldığına değinen Yıldırım, "Bazı egzersizleri anlatıyoruz. Bu egzersizler sayesinde yaşlılarımızın cildindeki yıpranmayı durdurma veya geciktirme sağlayabiliriz. Onları anlattık. Büyüklerimiz evlerinde de kendi başına yapabileceği şeyler gösterdik." diye konuştu. (AA)