
Eğitimde başarı için 3 yeni kampanya
Hayırseverlerin katkısıyla ana sınıfı, kütüphane ve bilgisayar teknolojisi sınıfları açılması için 3 ayrı kampanya başlatıldı. Vali Süleyman...
Hayırseverlerin katkısıyla ana sınıfı, kütüphane ve bilgisayar teknolojisi sınıfları açılması için 3 ayrı kampanya başlatıldı. Vali Süleyman Kamçı, düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep'i eğitimde daha başarılı bir il yapmak için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Kalkınmış ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış ülkelerin eğitime en çok yatırım yapan ülkeler olduğunun bilindiğini kaydeden Kamçı, ''Bir toplumun kalkınmışlığı, insana ve eğitime yapılan yatırımla ölçülür. Eğitim geleceğe yapılan yatırımdır'' dedi. Vali Kamçı, Gaziantep'in birinci önceliğinin eğitim ve öğretim olduğunu, devlet olanakları ve hayırseverlerin katkılarıyla bu alanda olabildiğince çok yatırım yapma çabası içinde olduklarını belirtti.
ANA SINIFINI DONAT ADINI YAŞAT
Eğitim yatırımlarına hayırseverlerin katkısını artırmak amacıyla 3 yeni kampanya başlattıklarını ifade eden Kamçı, "Bu kampanyalardan ilki, 0-6 yaş grubu okul öncesi çocuklarımız için ana sınıfları açmayı hedefleyen 'Ana Sınıfını Donat Adını Yaşat' kampanyasıdır. İlimizde halen hizmet vermekte olan 271 ana sınıfına ilaveten 80 ana sınıfı daha açılması gerekmektedir. Bir ana sınıfının donatım ve oyuncak maliyeti yaklaşık 4 bin 374 YTL'dir. Okullarımızdaki kütüphane açığını gidermek amacıyla da 'Kütüphaneyi Donat Adını Yaşat' kampanyasını başlattık. Kütüphanesi bulunmayan 93 okulumuzun her birinde 50 metre karelik bir kütüphane kurulması ve donatımı için yaklaşık 23 bin YTL'ye ihtiyaç var" dedi.
25-30 BİN YTL MALİYET
Kamçı, başlattıkları ''Bilgisayar Teknolojisi Sınıfını Donat Adını Yaşat'' kampanyasıyla da 23 ilköğretim okulu ve 3 orta öğretim okulunun bilgisayar teknolojisi sınıfı eksikliğini gidermeyi amaçladıklarını kaydetti. Vali Kamçı, bilgisayar teknolojisi sınıfının maliyetinin de 25-30 bin YTL olduğunu bildirdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.