Gaziantep Üniversitesine ait eğitim uçağının Adıyaman'da düşmesi sonucu kursiyer pilot hayatını kaybetti. Rektör Prof. Dr. Ali Gür: "38 saatlik uçuşu tamamlamaya çalışırken öndeki uçağın düşmesi sonucu kursiyer öğrencimiz vefat etti"Gaziantep’ten havalanan eğitim uçağı Adıyaman’ın Besni ilçesine düştü. Uçak düşmeden önce atlayan pilotun öldüğü belirlendi. Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’ten havalanan eğitim uçağı sabah saatlerinde Besni ilçesi 4. Etap TOKİ yakınlarına düştü. Büyük bir gürültüyle düşen uçak yere çakıldıktan sonra alev topuna döndü. Yaşanan olay sonrasında bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını söndürürken henüz ismi belirlenemeyen pilotun uçak düşmeden önce atladığı belirtildi. Uçaktan atlayan pilotun Besni’nin Köseceli Beldesi'ne bağlı Yukarı Söğütlü köyü yakınlarına düşerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Arama kurtarma ekipleri olay yeri ve çevresinde ikinci bir pilotun olup olmadığına dair arama yapıyor.


Adıyaman'da eğitim uçuşu sırasında düşen uçağın, ülkenin ihtiyaç duyduğu pilotları yetiştirmek amacıyla geçen yıl Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim vermeye başlayan Uçuş Eğitim Akademisi, kapsamında faaliyet gösterdiği öğrenildi.Yaklaşık 6 yıl önce hazırlıklarına başlanan Uçuş Eğitim Akademisi, geçen yıl Haziran ayında ilk etapta 3 pilotun teorik ve pratik eğitimleriyle çalışmalarına başladı. Hobi amaçlı pilot olmak isteyenlere Priavate Pilot Licance (PPL), genel havacılık sektöründe görev almak isteyenlere ATPL Frozen CPL IR lisansının verildiği eğitimler, Gaziantep Havalimanında dersliklerin de yer aldığı 400 metrelik hangarda 2 tek motorlu ve 1 çift motorlu toplam 3 uçakla veriliyordu. Geçen yıl gerçekleştirilen deneme uçuşlarından birini Anadolu Ajansı (AA) görüntülemişti. GAÜN Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, röportajda hayata geçirdikleri eğitimlerin Gaziantep ve bölge için son derece önemli olduğunu, eğitimin yanı sıra kendi uçaklarının bakım yetkisine sahip olacaklarını bildirmişti.Güzelbey, bu sayede Türkiye'de pilot yetiştiren üç devlet üniversitesinden biri olduklarına dikkati çekmişti. GAÜN'e ait eğitim uçağının Adıyaman'da düşmesi sonucu kursiyer pilot Mehmet Önal hayatını kaybetmişti.
GAZİANTEP'TEN HAVALANMIŞTI
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Uçuş Eğitim Akademisine ait iki eğitim uçağının sabah saatlerinde Gaziantep Havalimanından havalandığını belirtti.Adıyaman'ın Besni ilçesi yakınlarında saat 09.00 civarında içerisinde kursiyer pilotun bulunduğu uçağın henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü ifade eden Gür, "38 saatlik uçuşu tamamlamaya çalışırken öndeki uçağın düşmesi sonucu kursiyer öğrencimiz vefat etti. Arkadaki uçakta herhangi bir sıkıntı yok." diye konuştu.Bu arada, kazanın meydana geldiği bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi.