Dilekçede, Eğitim İş Genel Merkez yönetim kurulu tarafından gerekli düzenleme yapılmayan mesai dışı etkinliklere katılmamaları yönünde karar alındığı vurgulanırken, ayrıca, Suriyeli öğrenci bulunan okullarda öğretmenlerin Öğretmen Destek Programı hizmet içi eğitimin de mevcut mevzuata ve danıştay kararına aykırı olduğu ifade edildi.

RESEN ZORLAMA YAPILAMAZ
Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Ay,imzalı dilekçede, 'Devlet Memurları Çalışma Saatleri başlıklı mevzuat hükümleri ve Danıştay Kararına göre, yarıyıl ve yaz tatillerinde cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde eğitim öğretimi aksatmamak adına yapılan hizmet içi eğitim, seminer ve her türlü eğitim öğretim faaliyetlerine öğretmenler ve personelin resen katılmaya zorlanamaz' denildi.

KARAR ALINDI
Bu tür toplantı ve faaliyetlere katılımda gönüllülüğün esas olduğu belirtilirken, şunlar dile getirildi:"Konusu eğitim ve öğretim olmayan her türlü toplantı ve faaliyetlere de mesai saatleri içerisinde olsa bile öğretmenler ve personel resen katılmaya zorlanamaz. Bu tür toplantı ve faaliyetler mesai saatleri içerisinde genellikle ters devre olacak şekilde planlanmalıdır. Bu mümkün değilse izin alınarak yarım gün öğretim yapılarak kalan zamanda veya tam gün tatil yapılacak toplantı gerçekleştiilir. Ayrıca Eğitim İş Genel Merkez yönetim kurulu tarafından gerekli düzenleme yapılmayan mesai dışı etkinliklere katılmamaları yönünde karar alınmıştır."
MEVZUAT VE DANIŞTAY KARARINA AYKIRI
Suriyeli öğrenciler için bir süredir uygulanan eğitim faaliyetlerine de vurgu yapılan dilekçede, "Okulunda Suriyeli öğrenci olan öğretmenler için Öğretmen Destek Programı kapsamında ilimizde 18.00-22.00 saatleri arasında planlanan ve bir süredir uygulanan hizmet içi eğitimin mevcut mevzuata ve danıştay kararına aykırı olduğunu belirtiriz. Gerekli düzenleme yapılmaması durumunda üyelerimiz bu faaliyete katılmayabileceklerini bildiririz" denildi.Meral KINACILAR