GAİB yıllardır süre gelen e-ticaret ve e-ihracat bilinirliği ve uzmanlığını artırmaya yönelik faaliyetlerine bir yenisini ekledi. 

Gıdadaki KDV istismarını önlenecek Gıdadaki KDV istismarını önlenecek

WORLDEF iş birliği ile GAİB hizmet binasında ücretsiz olarak gerçekleşen konferansın açılış konuşmalarını GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve WORLDEF E-Ticaret Vakfı Genel Sekreteri Sedat Ateş yaptı. Kileci konuşmalarında: “GAİB ailesi olarak bugüne kadar düzenlediğimiz 23 E-Ticaret Uzmanlık Eğitimi ile 573 kişiye, E-Ticaretle ilgili 22 Webinar ile 10.078 kişiye ulaştık. Bu rakamlar bizler için gerçekten gurur verici. Birliğimize bağlı üyelerimizin ihracatın her alanında güçlü bir oyuncu olması için çabalıyoruz. Bugün böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için ise çok mutluyuz. Pandemiyle birlikte e-ticaret ve e-ihracat hayatımızda önemli bir yer edindi. 2022 Ağustos ayından sonra Ticaret Bakanlığımız e-ihracata yönelik destek vermeye başladı. Bu desteklerden yararlanmamız gerektiğini her platformda dile getiriyorum. Küresel ticarette değişimlerin çok hızlı yaşanmaya başladığı bir çağdayız. Bu yüzden hem çağa ayak uydurmalı hem de geleceği akıllıca planlamalıyız.” sözlerine yer verdi.

YOĞUN KATILIMCI VAR

Sözü devralan WORLDEF E-Ticaret Vakfı Genel Sekreteri Sedat Ateş ise: ‘’Bugün e-ticaretin, e-ihracatın ne denli önemli olduğunu Gaziantep’te siz değerli katılımcılara anlatıyor olmak bizim için gurur verici bir olay. Teknoloji çağındayız ve çağın gereklerini yerine getirmek, ayak durmak gerekiyor. Bu yüzden sizler için düzenlediğimiz bu konferans inanıyorum ki e-ticaret serüveninize büyük katkı sağlayarak, çok faydalı bilgilere ulaşmanızı sağlayacak. Umarım Gaziantep bu bölge için bir başlangıç olur ve tüm Anadoluda bu faaliyetlerimize devam ederiz. Bugün bize ev sahipliği yapan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerine ve Koordinatör Başkan Sayın Fikret Kileci’ye çok teşekkür ederim.’’ Dedi.