Ünverdi, yazılı açıklamasında, hammadde fiyatlarındaki artış, lojistik sorunu, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına gelen zamlarla birlikte kurdaki sert yükselişin sanayicileri zora soktuğunu ifade etti.

Üretim fiyat endeksinin, tüketici fiyat endeksinin iki katı seviyesinde seyrettiğini aktaran Ünverdi, "Böylesi bir dönemde Merkez Bankası’nın kararından sonra kurdaki bu artışın özellikle iç piyasaya üretim yapan firmalarımıza yansıması çok daha derin olacaktır. Sanayiciler olarak üretim maliyetlerimizi zaten müşterilerimize yansıtmadan çalışmaya devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

BÜYÜK GÜÇLÜK YAŞANIYOR

Üreten kesimin hammadde girdilerinde ve ürettiği malı fiyatlandırmakta büyük güçlük yaşadığını savunan Ünverdi, şunları kaydetti: "Dövizle alımlarda maalesef ciddi oranlarda kayıplarla karşı karşıyayız. Tüm dünyada ekonomilerinde sorunlar var ancak sürdürülebilir bir ekonomi ve istihdam için durmadan, aksamadan ülke olarak üretmekten başka şansımız yok. Bunun için de faiz, kur ve enflasyon dengesinin sağlaması ve istikrarın yeniden tesis edilmesi gerekiyor." HABER MERKEZİ