Ferma Yönetim Kurulu Başkanı Kavak, soğutma sektöründe lider olan İtalya'nın hemen yani başında yer alan Malta'ya ürün sattıklarını belirterek, "İhracatımızın yüzde 80'nini İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi AB ülkelerine yapıyoruz" dedi.

40 ÜLKEYE İHRACAT

Şenyurt Mahallesi Şıhcan Caddesi'nde, 9 yaşında buzdolabı üretimi yapan bir iş yerinde çırak olarak iş hayatına başlayan Kavak, bugün istihdam ettiği 200 kişilik mühendis ve işçilerden oluşan teknik kadrosuyla, A sınıfı kalite buzdolaplarını İngiltere, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Mısır ve Malta olmak üzere 40 ülkeye ihraç ediyor. Firma, 2018 yılının mart ayına kadar aldığı siparişleri yetiştirmek üzere üretim kotasını doldurmuş durumda.

DÜNYA PAZARINDA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Alaska A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kavak, ürettikleri her yeni ürünü, İngiltere'de Oxford ve Bristol üniversitelerindeki laboratuvarlara göndererek testten geçirdiklerini anlatan Kavak, ''Bu laboratuvarlar dünyada bu alanda referans kabul edilen merkezlerdir. Test çalışmaları başarılı sonuçlandıktan sonra seri üretime geçiyoruz. A sınıfı enerji sertifikasına sahip bu ürünlerimiz, dünya pazarında yoğun ilgi görüyor. Bundan sonraki yeni pazar hedefimiz, ABD ve Meksika başta olmak üzere Güney Amerika ülkelerine ürün satmak olacak'' dedi. (AA)