Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen ‘’22. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı" 16 Aralık'ta kapılarını ziyaretçilere açıyor. emsil edilecek firma sayısının 270 ve marka sayısının 750 olduğu belirtilen fuara, Gaziantep’in yanı sıra Adana, Ankara, Antakya, Çankırı, Çorum, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Osmaniye, Samsun, Sinop ve Şanlıurfa’dan ayakkabı, terlik, deri, saraciye üreticileri ile ayakkabı makine üreticileri katılıyor.

19 ARALIK'A KADAR AÇIK

Sanayi Odası, Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Odası ve KOSGEB destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen GAPSHOES Fuarı, ayakkabı sektörünü buluşturmaya devam ediyor. 19 Aralık tarihine kadar açık olacak fuarı, Türkiye’nin her noktasından profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra yurt dışından başta Ortadoğu, Afrika ve Türk Cumhuriyetleri ülkelerinden olmak üzere 25 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

KONUKOĞLU: ÖNEMLİ BİR FUAR

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, sektörel fuarların firmaların kalıcı olması, ihracatın süreklilik arz etmesi ve pazar çeşitlendirmesinin başarısı açısından önemli imkanlar sunduğunu belirtti. Konukoğlu, Gaziantep’in, Türkiye’de ayakkabı sektörünün nabzını tuttuğunu ve en önemli ayakkabı üreticilerinin faaliyet gösterdiğine işaret etti.

TANITIM ÖNEMLİ

Konukoğlu, Gaziantep’ten en fazla ayakkabı ihracatı yapılan pazarların başında Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, AB ülkeleri ve Afrika ülkelerinin geldiğini bildirdi. Küreselleşme sürecinde tüm sektörlerde hızlı bir gelişme ve yoğun bir rekabet yaşandığını, böyle bir ortamda sadece kaliteli mal üretmenin yetmediğini belirten Konukoğlu, ‘’Ürettiğiniz ürünü pazarlamak, bunun için doğru tanıtım faaliyetleri yapmak ve doğru tanıtım mecralarını kullanmak başarıyı beraberinde getiriyor’’ diyerek, fuarların önemine vurgu yaptı.

AKKAYA: ETİPYOPYA HEYETİ GELECEK

Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya da verdiği bilgide, GAPSHOES Fuarı’nın tanıtımı için başta Etiyopya olmak üzere Azerbaycan, Irak, Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Avrupa üzerine yoğunlaştıklarını ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti. Alım heyetleri gelmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Akkaya, ‘’GSO ile yapılan çalışmalar sonucunda Etiyopya’dan getirilecek alım heyeti ile dört gün boyunca görüşmeler gerçekleştirilecek’’ dedi. Akkaya, bu yıl ilk defa Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği’nin stant açarak merkez statüsünde fuara katıldığını, ayrıca sektörlerle ilgili toplantılar yapılacağını belirtti. NECMETTİN GÖRGÜN