konuşmacılığını İstanbul Milletvekili ve Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk'ün yaptığı 'Kaostan Ne Çıkacak?' konferansı GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi.

Konferansın açılışında konuşan Prof. Dr. Gür, ülkemizin çok zengin bir coğrafya da bulunduğunu ve bu kadar zengin bir coğrafya üzerinde bulunulduğunda düşmanın da çok olacağını söyledi. Prof. Gür, şuanda dünyanın kaos içerisinde bulunduğunu belirterek; "Batı medeniyeti şuanda iflas etmiş, çökmüş durumda. Batı medeniyetinin temsilcileri olarak kabul edilen ülkeler şuanda birbirlerine girmiş durumdalar"

GÜÇ MÜCADELESİ VAR

Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, konuşmasında robot ve yapay zeka üzerinden dünyada çok açık bir şekilde konuşulmayan güç mücadelesi olduğunu vurguladı. Külünk, “Kim bu güç mücadelesinde eğer bu dönüşüme kendini eklemlerse önümüzdeki yüzyılda dünyanın güç merkezi olmaya devam edecek"

AKIL ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE SAHİP ÇIKIN

Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk konuşmasının devamında; Allah’ın Kur’an’da emrettiği ‘Akletmez misiniz, düşünmez misiniz, tefekkür etmez misiniz’ sözüne vurgu yaparak, dünyevi dille; Kainatta Allah’ın sır olarak sakladığı bilgiyi üretme noktasında akıl özgürlüğü üzerinden akletme kabiliyetini kaybetmiş bir İslam dünyasının batının bu zamanın ruhu ve aklını dönüştürücülüğü karşısında bir galibiyet üretebilme şansının olmadığını ifade etti. BÜLTEN