Gaziantep Lisesi Mezunlar ve Mensuplar Derneği olağan genel kurulu yapıldı. 3 dönemdir Gaziantep Lisesi Mezunlar ve Mensuplar Derneği Başkanlığı yapan Dr. Samet Bayrak, Cumartesi günü yapılan kongrede aday olmadı. Yapılan seçimde Gaziantep Lisesi Mezunlar ve Mensuplar Derneği’nin yeni yönetim kurulu, Mehmet Emin İnce, Tolga Güldeş, Zeki Güzelbey, Sinan Taycan, Ahmet Ömür, Şule Bediroğlu ve Ökkeş Bayaz’dan oluştu.

Gaziantep Lisesi Mezunlar Lokali’nde yapılan genel kurulda divan başkanlığını Av. Hayri Girişken yaptı. Genel kurulda konuşan Dr. Samet Bayrak, yaptıkları faaliyetleri anlattı. Bayrak, Gaziantep Lisesi’nin isminin Gaziantep Anadolu Lisesi olarak değiştirildiğini, ancak Emin İnce’nin uyarması ve yaptıkları girişimlerle bu yanlıştan dönüldüğünü belirtti. Bayrak, 2004 yılında 16 lira ile devraldıkları derneğin kasasında şu anda 2600 lira olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kongrede söz alan Ercüment Asaf Yanıç, da baklava gününün tarihinin değiştirilmesini ve baklava gününün geleneksel olarak okulda kutlanması gerekirken, restaurantlarda kutlanmasını eleştirdi. Seçilen 7 kişilik yönetim arasından yeni başkan seçilecek. Başkanlık için Emin İnce ve Zeki Güzelbey’in aday oldukları öğrenildi.