15 çocuğun 8 ay boyunca özel hastane tarafından fizyoterapi için bekletildiğini sonrada 'gerekli cihazlarımız yok' denilerek projeyi yapamayacaklarının söylendiğini belirten Downla Umut Penceresi Derneği Başkanı Bengü Aslanpay, "Çocuklar yürüyemiyor, hala el kasları da gelişmedi henüz. Ben bu 8 ayın açığını nasıl kapatacağız?" dedi.

KAYIT OLUŞTURDUK

Şubat ayı içerisinde Deva Hastanesinden 3 kişilik bir heyet ile kendi talepleri üzerine birkaç proje hakkında konuştuklarını söyleyen Aslanpay yaşadıkları süreçle ilgili şunları söyledi:"Ağırlıklı olarak fizyoterapinin üzerinde duruldu. 15 tane kadar downwn sendromlu bireyimize hastanede gerek cihaz destekli, gerekse manuel fizik tedavi uygulanması konusunda karar kılındı. Fakat süreç oldukça yavaş ilerledi. Bu süreçte her aşama özellikle tarafımızdan takip edildi. Yaklaşık 2 ay kadar önce aşamayı öğrenmek için aradığımızda artık öğrenci listesi hazırlayabilirsiniz denildi. Bu durumdan ötürü bizlerde ailelerimize gerekli açıklamaları yaparak kayıtlarını oluşturduk."

ÇOCUKLAR YÜRÜYEMİYOR

Tekrar aşama öğrenmek için aradıklarında kendilerine fizyoterapist ile görüşün dendiğini belirten Aslanpay, "arafımızdan fizyoterapistimiz arandığında raporsuz çocuk kabul edemeyeceklerini dile getirdiler. Bizlerde bunun bir proje olduğunu ve parasız yapılacağını yani devletten herhangi bir ödeme almayacaklarını dile getirdik. Bunun üzerine fizyoterapist bize yönetim ile tekrar görüşmemizi söyledi. Bu aşamadan sonra yönetim ile görüşmek için randevu talep ettik, 1 hafta randevu bekledik fakat vermediler. Bu hafta içerisinde yönetim asistanlığından gelen açıklama maalesef gerekli cihazlarımız olmadığı için yapamayacağımız oldu. Biz 8 ay bekledik. Çocuklar yürüyemiyor, hala el, ayak kasları da gelişmedi. Ben bu 8 ay açığını nasıl kapatacağım?" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT