Konukoğlu, A Haber televizyon kanalında yayımlanan ‘’Sabah Ajansı’’ programına yaptığı açıklamada, TL’nin her zaman dolardan daha fazla kazandırdığını, parasını TL mevduatta değerlendirmeyi tercih eden yatırımcıların kazançlı çıktığını belirtti. Konukoğlu, “Dolarda zaman zaman sıçramalar olabilir. Ancak düşükken dolara dönme ve yüksek fiyattan satma olasılığı çok düşük. Bundan dolayı mevduatların döviz bazında değil TL bazında değerlendirilmesi hem birikim hem de bankaların kaynakları açısından çok daha verimli olacaktır’’ dedi.

4 BİN ÜYEMİZ VAR

Sanayi Odası’nın 4 bin civarında üyesi bulunduğunu bildiren Konukoğlu, “Biz zaten yıllardır bütün üyelerimize şunu söylüyoruz; ‘ithalat ihracat işlemleriniz dışında dövizden uzak durun, yurt içinde yaptığınız ticarette ve alımlarınızda TL kullanın, geliriniz neyse o para biriminden borçlanın’ diye hemen hemen her Meclis toplantımızda bunu konuşuyoruz’’ dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEMLİ

GSO Başkanı Konukoğlu, Türkiye’nin birlik beraberlik içinde hareket ederek her türlü zorluğu aşabileceğine vurgu yaparak, “Ülke olarak birlik beraberlik içinde olduğumuz, kol kola girdiğimiz takdirde altından kalkamayacağımız hiçbir olay yok. En son 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık ki inanılmaz bir travmaydı, o bile bir ve beraber olduğumuz zaman nelere kadir olduğumuzu gösterdi. Ekonominin geçtiği bu süreci de aşarız. Bugün kar düşünmek durumunda değiliz, bugün daha fazla kişiye iş sağlamanın mücadelesini vermek durumundayız. Bunun için çalışmalıyız, yatırımlarımıza devam etmeliyiz. Herkesin milli bir duruş sergilemesi ve ülkemizin geleceği adına Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. BÜLTEN