• Taraftarlarımızın canı sıkkın bu normaldir
  • Ben oyuncularım hakkında kötü konuşmak istemiyorum
  • Takım yenilince bütün suç her yerde teknik adamındır
  • Geçen hafta ki oyunumuzla mağlubiyeti asla hak etmedik

Gaziantep Futbol Kulübünün Teknik Direktörü Marıus Sumudica, ellerinde ki oyuncularının seviyesinin bu kadar olduğunu ve devre arasına kadar mevcut futbolcularla mücadele edeceklerini belirtti. Devre arasında 4 futbolcuya ihtiyacının olduğunu açıklayan Sumudica, elinde ki hamur ve ekmeğin bu kadar olduğunu kaydetti.

YEDİĞİMİZ GOLLER KONTRATAKTANDI

Kendi sahalarında konuk ettikleri Denizlispor karşısında mağlubiyeti hak etmediklerini söyleyen Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marıus Sumudica, “İlk yarıyı iyi oynadık gol atmak için fırsatlarda yakaladık, golü de bulduk ama faul gerekçesiyle iptal edildi. İkinci yarıda bir gol bulduk, gol attıktan sonra ki 5 dakika içinde gol yemememiz konusunda oyuncularımı da uyarmıştım. Buna rağmen rakibimize bütün sahayı açtık ve yediğimiz iki golde kontrataktandı. Bütün hafta buna hazırlanmıştık, ileri uçta Denizlispor’un hızlı oyuncularının olduğunu maçtan önce söylemiştim. Defansı hazır tutamadık ve maçı 2 – 1 kaybettik” dedi.

TARAFTARLARIN BİR KISMI MEMNUN

Maçtan sonra bir taraftar ile yaptığı tartışmanın nedeni sorulduğunda ise Sumudica şunları söyledi:
“Taraftarların bir kısmı memnun bir kısmı ise memnun değil. Kendi sahamızda mağlup olduk taraftarlarımızın canı sıkkın bu normaldir. Bana maç içerisinde oyuncu değişikliği yapmama konusunda işarette bulundular ama görüyorsunuz bende her maçta aynı oyuncuları değiştirmek zorunda kalıyorum. Kulübemde farklılık yaratacak oyuncu yok. Sakatlıkları süren oyuncular devam ediyor. Yedek kulübesine listeyi tamamlamak için Mustafa’yı aldık. Elimizde gençlerimizden Ali ve Hasan var oyuna sokmak için elimde sadece 2 – 3 oyuncu var”

TOPLADIĞIMIZ 16 PUAN MUCİZE

Son haftalarda oynadıkları maçlarda hakemlerin VAR sistemine gittiklerini hatırlamadığını açıklayan Rumen teknik adam, “Kayode ile Mustafa’nın pozisyonunda hiç topla alakası yok, rakip oyuncu Kayode’yi yere çaldı ve üstüne düştü. Buna ben değil hakem karar verecek ama VAR pozisyonuna gidip baksa kararı doğru verecek. Bizim için nedense VAR’a gitmiyorlar. İsteksizlik konusuna gelince de oyuncularımın seviyesi budur. Benim elimde bu oyuncular var ilk yarının bitmesine 4 hafta kaldı. 4 maçı da bu oyuncularla devam ettireceğiz. Ön liberomuzu kaybettik, onun mevkiinde oynayan başka oyuncu yok. Jeferson’u oraya çektim çünkü Chıbsah’a göre daha kaliteli ve daha teknik, Chıbsah’da oyuna girince takım hızını kaybetti, buna başka çözüm yok. Ben oyuncularım hakkında kötü konuşmak istemiyorum. Topladığımız 16 puan mucize bu ekip için 16 puan gerçekten mucize. Daha çok çalışıp daha çok puanlar toplayacağız. Transfer döneminde en az 4 oyuncuya ihtiyacımız var bunu daha önce de konuşmuştum. Bu bir gerçektir, yönetim çalışmalarına devam ediyor. Bende oyuncularımla beraber her gün çalışıyorum. Ben sonuçta Morinho veya Guardiola değilim. Elimde ki hamur ve ekmek budur. Bu kadar puan alabildik, dışarı çıkıp hiç bir şey yapamam. Bu video oyunu değil ben elimde kumandayı alıp maç boyunca oyuncularımı kontrol edemiyorum. Ama yenilince bütün suç her yerde aynıdır ve her yerde teknik adamındır” dedi.

HERKESE SAYGI DUYUYORUM

Denizlispor teknik ekibini kendilerini çözebildikleri için tebrik ettiğini ifade eden Sumudica, “Ben Mehmet Özdilek hakkında konuşmayacağım o benim hakkımda konuşabilir. Ben herkese saygı duyuyorum mağlubiyeti asla hak etmedik, taktik hakkında konuşmak istemiyorum. Eğer Denizlispor taktiksel olarak maçı kazandıysa ben kendisini tebrik ediyorum. Geçen hafta ki oyunumuzla mağlubiyeti asla hak etmedik ilk yarı çok harika oynadık ve golü bulana kadar da iyi oynadık öne geçtik. Daha sonra takım el freni çekilmiş gibi yavaşladı. Bu 16 puanı hep beraber aldık bu da oyuncularımın kalitesini gösterdik. Yine aynı futbolcular oynuyor” dedi.

MUHARREM TÜRKOĞLU