Ünlü Tiyatro oyuncusu Haldun Dormen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen söyleşiye katılarak Türk kadınının Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren üretime ve fikir hayatına önemli katkılar sağladığını gösteren Cumhuriyet Kadınları konulu belgesel destekli söyleşi yaptı.

Düzenlenen etkinlik öncesi Seylan Göksel’in ilk kişisel sergisi olan Goblen Tablolar Sergisinin açılışı yapıldı. Sergi açılışı Ünlü Tiyatrocu Haldun Dormen, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Lebriz Güzelbey, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili, Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Sevin Gökseven, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Sema Tatar ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sergide 47 eserin yer aldığı ve her birisinin uzun süren emekler ve çabalar sonucu ortaya çıkarıldığı da ifade edildi.

Gaziantep’e ilk kez geldiğimizde çekiniyorduk

Gaziantep’e ilk kez GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un davetiyle 30 yıl önce geldiğini ifade eden Ünlü Tiyatrocu Haldun Dormen “İlk geldiğim zaman üzerinde biraz ürkeklik vardı. Gaziantep’i o dönemlerde farklı bir şekilde düşünüyordum. Açıkçası söylemek gerekirse biraz korkarak geldim. Ancak geldiğim zaman gördüm ki muazzam kaliteli bir izleyici kitlesine ve aydın insanlara sahip. Bundan sonra sanırım en az 15-20 defa daha Gaziantep’e gelerek oyun sahneledim. O günden sonra Gaziantep ve Gaziantepliler benim hayatımda önemli ve anlamlı bir yere sahip oldu. Gaziantep benim için çok önemli bir şehirdir””dedi.