Dopingle savaşta Saç Teli Testi dönemi başlıyor...
Dünya Anti Doping Ajansı WADAda 1 Ocak itibariyle başkanlık görevine başlayan Sir Craig Reedie, idrar ve kan örneklerinin yetersiz kaldığı gerekçesiyle saç teli testine geçiş yapılacağını açıkladı.
Eski Britanya Olimpiyat Birliği Başkanı ve eski Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Reedie, Bugüne kadar hep idrar ve kan örnekleri alındı ancak zamanla yasaklı maddelerin bu örneklerin içinde kaybolduğunu biliyoruz. Bu yüzden saç teli örneği alma fikrine sıcak bakıyoruz diye konuştu.
Saç teli testinin diğerlerinden daha masraflı olduğu için tercih edilmediğini belirten reedıe, Ekonomik anlamda eskiye göre daha güçlüyüz. Saç teli testi yapabileceğimiz tesis ve ekipmanlar için 10 milyon dolarlık bir bütçe ayırdık. Bu proje gelecek planlarımızın başında geliyor dedi.
DÜNYA KUPASINA DA ÖNLEM
WADAnın bu seneden itibaren çok daha ciddi ve agresif çalışacağını söyleyen Sir Craig Reedie, Brezilyada düzenlenecek Dünya Kupası hakkında da konuştu. Reedie Dünya Kupası sırasında alınacak örnekleri 36 saat içerisinde Lozandaki laboratuvarımıza ulaştırıp orada test edeceğiz, bu konuda zaman kaybedemeyiz şeklinde konuştu.
Başkan Reedie 7 Şubatta başlayacak Sochi Kış Olimpiyat Oyunlarında ise uydu lavoratuvarlar kurarak günlük testler yapılacağını söyledi.