GSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 21’inci yüzyılda teknolojik alandaki hızlı gelişim ve değişimin sağladığı kolaylığın bir yandan insan yaşamını kolaylaştırırken diğer yandan sıkı takip ve dönüşümü kaçınılmaz kıldığını söyledi.

AR-GE'YE ÖNEM VERİN

Konukoğlu, küreselleşen dünyada Ar-Ge ve inovasyonun rekabetin vazgeçilmez unsurlarından birisi haline geldiğine dikkati çekerek, “Ar-Ge teşvikleri ile desteklenen ülkelerin dünya rekabet sıralamasında üst sıralarda yer aldığı bilinen bir gerçektir. Ar-Ge’ye önem veren sanayi kuruluşlarımız özellikle katma değeri yüksek ürünleri üretip, farklı fikirlerin ve buluşların ortaya çıkmasını sağlayarak uluslararası piyasada daha kolay rekabet edebilecekler. Bunların gerçekleşmesinin yolu, elbirliğiyle kalkınma mücadelesini ortaya koymaktan geçiyor. Ar-Ge teşviklerinden yararlanarak Ar-Ge merkezi kurulmuş, üniversite - sanayi işbirliğini sağlamış bir sanayileşme modeliyle hem rekabet gücümüz artacak hem de ekonomik kalkınmamız kolaylaşacak” diye konuştu.

MANDAL'DAN ÖNEMLİ MESAJ

Katılımcılara, "Gaziantep Ar-ge ve Yenilik Ekosistemi Dönüşüm Stratejisi" konulu sunum yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise, “TÜBİTAK desteklerinden Gaziantepli sanayicilerin faydalanması için talep oluşturmaya çalışıyoruz. Bu talepleri de orta, orta yüksek ve yüksek düzeye ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Üniversite-sanayi, sanayi-üniversite işbirliği projelerine ağırlık veriyoruz. Projeler sonucunda sizin ne kazanımınız ülkemizin kazanımı olacaktır. Biz de yapılan çalışmaları bir üst aşamaya taşıma gayreti içinde olacağız. Amacımız sizlerin çalışmalarına ve projelerine destek olmaktır” açıklamasında bulundu.

ÜNVERDİ: ŞUBE KURULSUN

Konuşmasına Gaziantep’in sanayisiyle, girişimciliğiyle ülkemize değer kattığını kaydederek başlayan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de, “Sektörel anlamda geniş bir yelpazeye sahibiz ancak, bunun yanına mutlaka katma değerli üretimleri de eklememiz gerekiyor” dedi. “Kent olarak TÜBİTAK desteklerini çok daha etkin kullanmamız gerektiğinin altını çizmek isterim” diyen Ünverdi, “Ekonomide, ihracatta, istihdamda ilk sıralarda yer alan şehrimizin TÜBİTAK desteklerinden faydalanma oranına bakıldığında 12. sırada yer alması tabi ki düşündürücüdür. Başvuru sayısı bakımından kentimiz 17. sıradadır. Bu projelere 16,4 milyon destek verilmiş olup, destek miktarı açısından kentimiz 21. sırada yer almıştır. Tüm bu göstergeler ışığında; TÜBİTAK’ın da bize destek olmasını ve Gaziantep’te bir şube kurmasını talep ediyoruz." dedi. HABER MERKEZİ