Telefonda kendilerini savcı, hakim, emniyet müdürü, hatta Vali diye tanıtarak vatandaşları dolandıranların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak ilimizde iki gün önce bir doktor da bu dolandırıcıların tuzağına düştü. Kendilerini polis, savcı diye tanıtarak doktordan 50 Bin TL getirmesini isteyen dolandırıcılar, doktorun iyi niyeti sonucu amaçlarına ulaştı.

KAHRAMANMAŞ EMNİYETİ'NDEN ARIYORUZ

Gaziantep'in tanınmış ve başarılı bir doktoru, telefon dolandırıcılarının son kurbanı oldu. Doktor, telefonda kendilerini 'savcı ve emniyet müdürüyüm' diye tanıtarak 50 bin lirasını dolandıranlardan şikayetçi oldu. İddialara göre, iki gün önce telefonda kendilerini savcı ve emniyet müdürüyüm diye tanıtan kişiler A. B''a, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nden aradıklarını söyleyerek, 'teknik takiptesiniz. Bankadan 50 Bin TL çek. ve bizim dediklerimizi yap" dedi.

PARAYI TARLAYA BIRAKTI

B., bunun üzerine dolandırıcıların dediğini harfiyen yerine getirerek bankadan 50 Bin lira çekti ve Suruç yolu üzerinde bir tarlaya 50 Bin TL'yi bırakarak aracıyla geri döndü. B.'nin dolandırıldığını son anda anladığı ancak iş işten geçtiği öğrenilirken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Haber Merkezi