Gaziantep'te ihraç edilen 22 aile hekimiyle il binasında biraraya gelen CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, şu ana kadar kendilerine başvuran öğretmen, doktor toplam memurun sayısının 1600'ü bulduğunu söyledi. Ekici, "At izinin it izine karıştırılmaması gerekir. Biz bunun temizlenmesi için elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz" dedi. Suçsuz olduklarını belirten doktorlar Ekici'ye Genel Merkez'deki komisyona ve Vali Ali Yerlikaya'ya iletilmesi için dosya sundu.

AT İZİ İT İZİNDEN TEMİZLENMELİ

CHP İl Başkanı Hayri Sucu ile birlikte görevden alınan aile hekimlerinin sorunlarını dinleyen Ekici, "Hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu arkadaşlarımız suçluysa yargılanmalıdır. Seni görevden aldım diye bir A4 kağıdıyla, bir faks kağıdıyla bu işler olmaz. At izini it izine karıştıran kendileridir. Biz CHP olarak komisyonda bu arkadaşlarımızın haklarını savunmak için, yapılan yanlışları ortadan kaldırmak için elimizden gelen gayreti çabayı sarfedeceğiz. Sadece bir kişinin iki cümlesiyle filan bankaya para yatırdı, filan dersaneye çocuğunu gönderdi diye insanları görevden almak doğru değil. Üstelik bunların hepsi yasal çerçevede kurulmuş ve bunları kuranlar hükümetin başında. At izinin it izine karıştırılmasının temizlenmesi gerekir. Biz bunun temizlenmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKANLA GÖRÜŞECEK

Görevden haksız yere alınan insanların ülkesine devletine sadık insanlar olduğunu, bu işlerin içinde bulunmadığını söyleyen insanlar olduğunu belirten Ekici, "Bu işin için içinde bulunmayan insanları rahata kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız. Bu arkadaşlarımız için maktu formumuz var. Ankara'da kurulmuş olan komisyonda bende varım, ayrıca 22 tane avukat arkadaşımız var. Genel başkanımız başbakanla görüşecek, bizde başbakan ve bakanlarla görüşeceğiz. Vatandaşına silah çekmiş, vatan haini Fetö'cülerden bahsetmiyoruz. Ama haksızlığa uğramış insanlara sahip çıkmak için bu insanlara sahip çıkacağız" diye konuştu.

TEHLİKE SİNYALİ

Ekici bir tehlikeye de dikkat çekerek, "FETÖ'lerin yerine başka tarikatlar girmeye başladı. Başbakana ve bakanlıklara ısrarla söylüyoruz. Biz böyle bir ülke istemiyoruz. Liyakat esas alınmalı. Biz kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz" dedi. Doktorlarda suçlu ile suçsuzların ayrılması gerektiğini, haksız yere görevden alındıklarını belirterek, kendilerinin ve ailelerinin mağduriyetini dile getirdi. Meral KINACILAR