2012 yılının Nisan ayında 17 yaşındaki M.G tarafından hastanede öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın 2 yıldır süren mahkemesi sonuçlandı. Önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandıran M.G, suç tarihindeki yaşı dikkate alınarak 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adıyaman Cezaevi'nde tutuklu sanık M.G telekonferans yöntemiyle katıldığı duruşmaya, "Öldürme gibi bir niyetim yok. Olay sırasında şuurumu kaybettim. Çok pişmanım" dedi. Arslan ailesinin avukatı Metin Kınacılar ise, verilen karanın adil olduğunu söyledi.

Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Dr. Ersin Arslan'ın eşi Sibel, kardeşleri Erkan, Ergün, Ökkeş ve Ercan Arslan, Ülkü Döner ile tarafların avukatları katıldı. 8.'nci karar duruşmasında sanık M.G'nin dedesi tarafından yetiştirildiği ve bir kaç kez ziyaret için yanına gittiği belirtildi. Duruşmada sanığın avukatları olay sırasında M.G'nin şuurunu kaybettiğini ve taammüt kastı bulunmadığını ifade etti. Sanık M.G ise öldürme gibi bir niyetinin olmadığını ve çok pişman olduğunu dile getirdi.

TASARLAYARAK ÖLDÜRME SUÇUNDAN MÜEBBET

Mahkeme heyeti duruşmada M.G'nin kamu görevlisini görevde iken tasarlayarak öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hasip cezası ile cezalandırıldı. Daha sonra ise M.G'nin suç tarihinde 15-18 yaş grubunda olması nedeniyle suç tarihinde 17 yaş sonrasında olduğu için 24 yıl hasip cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti aynı zamanda sanık M. G'nin paranın alım gücüne göre günlüğü takdiren 30 TL hesap edilerek 1.800 TL adli para ile cezalandırdı.

KINACILAR: ADİL BİR KARARDI

Ersin Arslan ailesinin avukatı Metin Kınacılar, 2 yıl süren mahkeme sonunda kararın çıktığını söyledi. Verilen cezanın en yüksek ceza olduğunu belirten Kınacılar, "Mahkeme adil bir karar verdi. Hiç bir şekilde indirim hükümlerinden faydandırmadı. Adli tıp kurumundan gelen rapor doğrultusunda sanığın yaşının 18'den küçük olması bu kararı çıkarttı. O nedenle verilen karar adildir ve adalet yerini bulmuştur" dedi.

HİÇ BİR ŞEY ERSİN'İ GERİ GETİRMEZ

Kararının açıklanması ardından adliye önünde bekleyen Gaziantep-Kilis Tabip Odası'na bağlı bir grup doktor, basın açıklaması yaptı. Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Savaş Gürsoy, adalet beklediklerini ancak, hiçbir şeyin Dr. Ersin Arslan'ı geri getirmeyeceğini söyledi. Prof.Dr. Gürsoy, "Özen ve zorlukla yetiştirilmiş bir değeri aptalca düşüncelerle yok eden bir katilin 'çocuk' olarak değerlendirilmesi, yaptığı vahşeti örtmemelidir. Olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen konuyla ilgili bir rapor hazırlanmamıştır. Şiddeti önleyecek bir yasa tasarısı da hazırlanmamıştır" dedi.

İDAM BİLE GERİ GETİRMEYECEK

Öldürülen Ersin Arslan'ın kardeşi Erkan Arslan ise verilen cezanın kendilerini tatmin etmediğini belirterek, şöyle konuştu: "Aile olarak bu ceza bizi tatmin etmemiştir. Bu katile verilecek idam cezası bile, Ersin'i geri getirmeyecektir. Çünkü bu ülke için mesaisini harcamış, insanlığa değer katmak için mesaisini harcamış hem bir doktor, hem bir bilim adamıdır. Tabii ki Türk adaletine güveniyoruz. Başka sorumlular da varsa onların ceza alması için elimizden geleni yapacağız"

OLAYIN GEÇMİŞİ

17 Nisan 2012 tarihinde hasta yakını 17 yaşındaki M.G., Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan’ı bıçakla göğsünden ve karnından yaraladı. Durumu ağır olan Dr. Arslan ameliyata alındı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saat 13.15 sıralarında Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayda, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan, servisteki odasına giren M.G. tarafından göğsünden ve karnından bıçaklandı. Odaya giren meslektaşları, kanlar içinde kalan Dr. Arslan’ı hemen üst kattaki ameliyathaneye götürdü. Olay sonrasında servisin tuvaletine gizlenen M.G. ise güvenlik görevlileri ve hastane personeli tarafından suç aleti bıçakla yakalanarak polise teslim edildi.

AYNI GÜN YAKALANMIŞTI

Çocuk Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alınan M.G.’nin, 80 yaşlarındaki dedesinin 10 gün önce Dr. Ersin Arslan’ın da katıldığı bir ameliyattan sonra öldüğü için saldırıyı intikam amacıyla gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi. Ameliyata alınan Dr. Arslan’ın hayati tehlikesi devam ederken, saldırıyı duyarak ameliyathane önüne gelen yakınları ve bazı meslektaşları sinir krizi geçirdi, farklı hastanelerden çok sayıda doktor da kan vermek ve Dr. Arslan’ın yakınlarına destek için hastaneye geldi.

AMELİYAT MASASINDAN KALKAMADI

Göğsünden ve vucudunun değişik bölgelerinden aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Dr. Ersin Aslan, çalıştığı hastanede meslektaşları tarafından ameliyata alındı. Aşırı kan kaybettiği için yaklaşık 80 ünite kan verilen Aslan, 8 saat süren ameliyatta kurtarılamadı. Hastanede çalışan doktorlar, meslektaşları Aslan’ın ölümünü protesto etti. Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Arslan'ı, hastanedeki odasında bıçakladığı iddiasıyla gözaltına alınan M.G (17), Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesindeki işlemlerinin ardından Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. M.G, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İHMALİ OLABİLİR DİYE VURMAYA KARAR VERDİM

Polisteki sorgusunda, kendisini büyüten ve “ondan başka kimsesinin olmadığını” ifade ettiği dedesinin ölümüne çok üzüldüğünü belirten M.G, “Dedem yoğum bakımda yatarken doktor Ersin Arslan, dedemin birkaç gün içinde ölebileceğini söyledi. Ancak bunu söyledikten 3-4 saat sonra dedem hayatı kaybedince ölümünde doktorun ihmalinin olabileceğini düşünerek onu vurmaya karar verdim” diye konuştu. Baklava imalatı yapılan bir iş yerinde çırak olarak çalıştığını ve dedesinin ölümünden dolayı bir hafta izinli olduğunu anlatan M.G'nin, evden aldığı ekmek bıçağıyla hastaneye gidip takip ettiği Dr. Arslan'ı, ameliyattan çıktıktan sonra servisteki odasına girerek bıçakladığını itiraf ettiği bildirildi. M.G'nin ifadesi alındığı sırada, yanında bulunan avukatına, “Ben bu işten ceza alır mıyım? Cezaevine girer miyim?” dediği de öğrenildi.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - DHA