Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, meselenin bir sistem sorunu olmadığını da kaydederek, “İktidar tarafından öncelikle yapılması gereken şey, toplumsal bölünmüşlüğü ve gerilimi düşürecek adımların atılmaya devam edilmesidir. Mesele bir sistem sorunu değil, insan sorunudur” dedi.
DÜŞMANLARDAN KURTULMA ŞANSI VAR
MHP'li Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin 15-16 Temmuz 2016 gecesi çok önemli bir tehlike yaşadığını ve darbe girişimi ile tarihin en büyük düşmanından kökten kurtulma şansının yakalandığını belirterek, “Bu tarihi fırsatın değerlendirilmesi, yaşananların doğru okunması ile mümkündür. Bugüne kadar hükümet yetkililerinden darbenin etkilerini aşmak için kamuoyuna taşınan öneriler, sorunun doğru teşhis edilmediğini ve yaraya doğru tedavinin uygulanmayacağını göstermektedir” dedi.
TSK'NIN SİSTEMİ DARBE ÜRETİYOR
Özdağ, şunları kaydetti: “TSK’nın sistemi darbe üretmektedir. Askeri okullar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanacaktır. Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması düşünülmektedir. Askeri birlikler şehir dışına çıkarılacaktır. 'Esas mesele orduyu millete açmak' ifadesi ile İmam Hatip mezunları Harp Okulları’na alınacaktır yaklaşımı, milleti İmam Hatip mezunlarına indirgemek anlamı taşıyacaktır. Bu yaklaşım ile olumlu sonuç almak mümkün değildir. Olması gereken liyakati esas almaktır. Silah gücü TSK’da yoğunlaştırılmamalı, değişik kurumlara bölünmelidir.”
MHP KORUNMUŞ BİR PARTİ
Siyasi partilerde cemaat yapılanmasına ilişkin soru üzerine Özdağ, “Her partiye sızmak için cemaatin değişik yöntemler kullandığı siyasetin realitesi. Milliyetçi Hareket Partisi cemaat sızmalarına karşı kendini en iyi korumuş partidir. Çünkü Sayın Bahçeli’nin cemaate karşı tavrı diğer siyasi parti başkanlarından farklı olanak açık ve net olmuş, Zaman gazetesi ve Samanyolu Televizyonu’nu düzenlediği basın toplantılarına dahi davet etmemiştir” diye konuştu. İHA