Geçtiğimiz Hafta dile getirmiş ve Türkiyede önemli Hayvanat bahçelerinden birisi. Olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinin özellikle tatillerde, bayramlarda ve cumartesi Pazar günlerinde büyük ziyaretçi akınına uğradığını söylemiştik.Ancak Burç ormanından giriş yapıldığından tek gişe olduğu için uzun kuyruklar oluşturulduğunu vatandaşların büyük çile çektiğini ifade etmiştik.
Büyükşehirin duyarlı genel sekreteri Deniz Kökten hemen harekete geçti ve bu soruna çözüm bulacaklarını söyledi. Giriş kapılarını çoğaltacaklarını, ayrıca farklı yönden çıkış kapısı için de formüller aramaya başladıklarını söyleyen Deniz Kökten, bu konuyu dile getirdiğimiz için teşekkür etti. Bizde kendisine duyarlı davranıp sorunları hemen çözme adına harekete geçtiği için teşekkür ediyoruz..

BİROL GÜNGÖRÜ KAYBETMEK

O kadar zor ki yokluğuna alışmak.. Tabii bilmeyenleriniz için bu ifadem abartılı gelebilir ama bilenler, tanıyanlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır.. Canlı kütüphanemizdi hepimizin.. Her fırsatta başvurup bilgi aldığımız tek insandı. Ağabeyimizdi, yol gösterenimizdi.. Çok ama çok şeyler öğrendim Birol Abiden.. Yıllarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde kaymakamlık yapmış, son olarak Gaziantep Vali yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra emekliye ayrılmıştı. Hukukçu kökenliydi.. Gaziantep sevdalısıydı..Antep Harbini kitaplaştırdı. Hemde dört dörtlük şekilde. Gazetemizin arşivi, kentimiz için yazdığı çok önemli sorunlar, tespitler ve öngörülerle dopdopu olarak kalacak ve tarihteki yerini alacaktır. 6 ay önce yakalandığı hastalıktan kurtulamayan ve 68 yaşında aramızdan ayrılan Birol Güngörü son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı. Gönül isterdi ki, Gaziantep Valiliğinden bir temsilci olsaydı. Ama sürekli değişkenlik, kenti tanımayan görevliler, Valilikte kent hafızasının olmayışı nedeniyle böyle değerli insanların vefatlarından yöneticiler haberdar edilemiyor. Umarım bu vesileyle Gaziantepli olup ta, resmi kurumlarda görev yapmış vali, kaymakam, üst düzey bürokrat ve kente katkı sunmuş önemli isimlerin yaşarken tanınıp hatırlanabilmesi için bir çalışma başlatılır. Böylece Birol Güngör gibi çok önemli insanlar, hiç değilse ebebiyete yolculuklarında hatırlanır.. Güle güle Birol abi.. Yokluğunu çok ama çok arayacağım. Tıpkı rahmetli yazı işleri müdürümüz dostum, abim Demir Kanalıcı gibi..

PARTİLERİN SON DURUMLARI

Bu hafta son.. Artık tüm partiler son kozlarını oynayacak.. Tabii kim ne derse desin başı Ak Parti çekiyor.. Bir önceki seçimden çok farklı çalışıyorlar. Çok asılıyorlar.. Öylesine asılıyorlar ki, kentte her köşede binalarda, inşaatlarda asmadıkları afiş, gezmedikleri sokak ve mahalle kalmadı.. Bu görüntü pabucun bu kez pahalı olduğunu gösteriyor elbette..Kent merkezinde sıkıntıları var, kırsalda ve ilçelerde iyiyiz diyorlar.. Küskünleri, kırgınları, gönül koyanları toparlamaya çalışmaları elbette dikkatlerden kaçmıyor.. Hatta bunların içinde Ahmet Uzerin açık açık, şimdi sesini çıkarmayacaklarını ama sonra hesap soracaklarını söylemesini bile hoşgörüyle karşılıyorlar..Oysa başka zamanda partiden birisi Ahmet Uzerin söylediklerinin onda birini söylese neler olurdu neler..

CHPDE KILIÇDAROĞLU ETKİSİ Geçen seçimlerdeki gibi değil CHP.. Kemal Kılıçdaroğlunun vermiş olduğu mesajlar, Trükiyede olduğu gibi Gaziantepte de müthiş etki yarattı. Daha öncede yazdım CHPnin 2si zaten garantiydi geçen seçimlerde. Ama bu kez 2 ile yetinmeyecekleri net şekilde gözüküyor.. Çünkü arı gibi çalışan, dağ taş demeyip gezen 3. Sıradaki Ali Peri bize bunları söyletiyor.. Sait Köse başkanlığındaki il teşkilatının da, genel başkanın çizgisinden gitmesi Pazar günkü seçimde önemli etki yapacak gibi gözüküyor. Tabii en önemlisi sandık görevlileri.. Biliyorsunuz CHPnin önceki seçimlerde sandık görevlileri bu konuda sabıkalı.. Sanırım bu kez sandık görevlilerini de takip ve kontrol edecek bir ekip oluşturulmuştur..

MHPDE ÜMİT ÖZDAĞ MECLİSE TEK GİTMEYECEK GİBİ İlk günden itibaren söylemiştim..Ve beni tahminlerimde yanıltmadı. Çok akılcı çalışıyor, iyi sinyaller veriyor.. Partinin itici gücü oldu adeta.. MHP Ümit Özdağ ile daha farklı..Partide yıllardır yapılamayanı yaptı, herkesi harekete geçirdi. Ulusal niteliği, televizyonlarda verdiği önemli mesajlar MHPnin Gaziantepteki varlığına tavan yaptırdı. En önemlisi, kentin sorunlarını dile getirmesi. Uyuşturucu meselesini gündeme taşıması.. Suriyeliler konusunda ciddi uyarılarda bulunması.. Milletvekili adayları arasında Fevzi Koçoğlu ve Sermet Atay gibi tecrübeli siyasetçilerin de ilk kez sahada inanılmaz bir ferformans göstermesiyle MHPnin bu kez 1 milletvekili ile meclise gitmeyeceğinin sinyalleri çok net gelmeye başladı.. HDPNİN BARAJ HESABI Son haftaya girildiğinde tek düşünceleri sandıklarda hile olmadığı takdirde, Türkiyede barajı geçebileceklerine inanmaları ve Gaziantepte ise yüzde 15in üstünde oy alacaklarını ifade etmeleri..Hedeflerinin en az 150 bin oy olduğunu söylüyorlar.. Bunu aldıkları takdirde meclise sadece Celal Doğan gitmeyecek diyorlar.. Bunun için de sandık başlarında son derece dikkatli olmaları gerektiğini söylüyorlar..Doğrusunu söylemek gerekirse, artık partimiz var diyen Kürtler ile birlikte Selahattin Demirtaş rüzgarıyla bunu yapabilecek güce ulaşmış gözüküyorlar..

BU SEÇİM ASLA ESKİ SEÇİMLER GİBİ OLMAYACAK
Anlaşılan o ki, muhalefet partileri artık sandık işini çok sıkı tutacak. CHP, MHP ve HDPnin tamamen sandığa odaklanmaları, seçim bitip sayım başladıktan sonra Türkiyede ve Gaziantepte çok şeyler olabileceğinin sinyallerini veriyor..Bu arada Saadet ve BBP ittifakının da tahminlerin üstünde oy çıkartma ihtimalinin olduğunu söylemeden geçemiyeceğim..Onların da sandık başında görevlilere ağırlık vermesi, bu seçimin asla geçtiğimiz yıllardaki seçimlere benzemeyeceğini gösteriyor..

YAŞAR ERKENTİN İLİŞKİSİ KALMAMIŞTIR

Yılların dostluğu, yılların saygıya dayalı ilişkisi.. Gazetemizde kendisine verilen değer ve köşe yazarlığı.. Ne varki, bu özverimize karşılık, gazetemiz ve şahsım adına dedikodu yapması.. Son dönemlerde tamamen suç içeren yazılarının bazı bölümlerini, hukukçularımızın uyarısıyla düzeltmesi istenilen Yaşar Erkentin, bunu maksatlı yaptığımızı söyleyip şahsıma ve gazetemize iftira atmaya kadar gitmesi.. Son derece yakışıksız ve asla kendime konduramadığım bu iftirayı yapan Yaşar Erkentin, bu vicdansız ve saygısız davranışını Allaha havale ediyor, bundan sonra gazetemizle olan ilişkisini kestiğimizi okurlarımızın bilgisine sunuyorum..
HEPİNİZE İYİ HAFTALAR