1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Doğaltaş sektörüne eleman yetiştirme çalışmaları

                    Doğaltaş sektörüne eleman yetiştirme çalışmaları

Doğaltaş sektörüne eleman yetiştirme çalışmaları

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Doğal Taş Sektöründe Bilgisayar Kontrollü Makineler ile Yeni Ürün Geliştirme ve Tasarım Eğitimi programı sona erdi.

A+A-

Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından doğaltaş sektörünün kalifiye eleman sıkıntısını çözmek amacı ile Zafer Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa gerçekleştirilen ve bütçesi 200 bin TL olan Doğal Taş Sektöründe Bilgisayar Kontrollü Makineler (CNC) ile Yeni Ürün Geliştirme ve Tasarım Eğitimi programı sona erdi.

Kalkınma Bakanlığının desteğiyle AKÜ ve Zafer Kalkınma Ajansının (ZEKA) ile birlikte yürüttüğü Doğal Taş Sektöründe Bilgisayar Kontrollü Makineler (CNC) ile Yeni Ürün Geliştirme ve Tasarım Eğitiminin sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Aslantaş ile birlikte öğretim elemanları, öğrenciler ve eğitim programını tamamlayan Afyonkarahisarlılar katıldı.

Törenin ilk konuşmasını AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş yaptı. Prof. Dr. İsa Sağbaş, konuşmasında, projenin Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle 200 bin TLlik bir bütçe ile gerçekleştirildiğini ifade ederek, Projede CNC Mermer İşleme Makinesinin alımı yapıldı. Bu projenin en temel amacı, katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesi ve uygulanan bu modelin üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yaygınlaştırılması. Dolayısıyla Güzel Sanatlar Fakültesi olarak yürüttüğümüz bu projede amaçlanan şey, şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak. Projede iştirakçilerimiz Üniversitemiz Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri, Afyon Meslek Yüksekokulumuz ile İscehisar Esnaf ve Sanatkrlar Odası. İştirakçilerimize bu projeye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Proje kapsamında 150si lisans, 150si önlisans öğrencisi, 25i esnaf, 25i de akademisyen olmak üzere toplam 350 kişiye eğitim verildi dedi.

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI VAR

Daha sonra söz alan Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gencay Sarıışık ise, Biz proje kapsamında, projenin nihai kısmını sizlere aktarmaya çalışacağız. Biz Zafer Kalkınma Ajansı Projesi mantığında neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde her zaman şu kısmı ön planda tuttuk: Üniversite-sanayi işbirliği. Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde neler yapılabilir ve şu ana kadar neler yapıldı? Bunlarla ilgili olarak proje ekibimizle oturduk ve biz bu konuyla ilgili nasıl bir proje yapabiliriz bunu düşündük. Burada baktığımız zaman Afyonkarahisarda doğal taş sektöründe yaklaşık 10 adet CNC makinesi alınmış durumda ve sayı gün geçtikçe artıyor. Bununla ilgili kalifiye eleman sıkıntısı var. Çalışan kalifiye elemanların da tasarım yönünden bir takım sorunları var. En önemlisi de kullanılan malzeme homojen değil. Nasıl işlenecek, işlenirken ne tür kesici uçlara ihtiyaç var? Bunlar üzerinden bir takım çalışmalar yaptık. Proje, sadece Zafer Kalkınma Ajansından temin edilen bütçeyle bir makineyi alalım ve üniversitemize kazandıralım şeklinde değil, tamamen biz üniversite olarak Afyonkarahisara nasıl destek verebiliriz mantığıyla gerçekleştirildi dedi.Tören, konuşmaların ardından katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

GÖKTEN CEYLAN

AFYONKARAHİSAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.