Doğa Okulları Gaziantep Kampüsünde düzenlenen ‘’Hasat Zamanı’’ etkinliği ile tarımın önemine dikkat çekildi. İlkokul öğrencileri yedikleri meyvelerin çekirdeklerini toprakla buluştururken, doğal ürünlerden yaptıkları salataları,velilerine ve öğretmenlerine ikram ettiler.

Türkiye’deki tarım sektörünün ve organik ürünlerin önemine dikkat çekmek isteyen Doğa Okulları Gaziantep Kampüsü ilkokul öğrenci ve öğretmenleri , ‘‘Hasat Zamanı’’ etkinliği ile organik tarımın gerekliliğine vurgu yaptılar. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte organik ürünlerden yaptıkları salataları ve meyveleri veli ve öğretmenlerine ikram eden ilkokul öğrencileri, meyve çekirdeklerini de toprakla buluşturmayı ihmal etmediler.

MUTLU OLDULAR

Tarımın günümüzdeki önemini ve tarım kültürünün geleceğe aktarılmasını sağlamak için yapılan ‘’Hasat Zamanı’’ etkinliğinde tohumlar toprakla buluşturuldu. Öğrenciler tarafından yapılan salata ve hedik misafirlere ikram edildi. Bunun yanı sıra Dünya Kadın Çiftçiler günü kapsamında bayan veliler tarafından tohum ekimi yapıldı. Çeşitli eğlenceli oyunlarında gerçekleştirildiği etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. İnsanların en eski ve en önemli geçim kaynağı olan tarımıniki farklı temel amaç için yapıldığı vurgulanırken bunlardan birincisinin sadece ailesini besleyebilmek için üretim yapan insanlardan oluştuğu, İkincisinin ise ticari amaçla tarım yapan insanlardan oluştuğu belirtildi.Ekonominin ve ülkenin temelini oluşturan tarımın korunması ve geliştirilebilmesi için yapılması gerekenler öğrencilere anlatıldı. BÜLTEN