Türkiye Hokey Federasyonu Diyarbakır’da Hokey’i konuşturdu. Federasyon Başkanı Sadık Karakan’ın Hokeyi Türkiye’nin tüm şehirlerine faaliyete geçirme harekatını emin adımlarla sürdürürken, çeşitli etkinlikler ve şampiyonalarda durmadan devam ediyor.

Son olarak 18 Yaş altı Kulüpler ve İl Karmaları Bay-Bayan Açık Alan Hokey Türkiye Şampiyonasının gerçekleştiği Diyarbakır’a giden Sadık Karakan ile Hokey Federasyonunda yetkili isimlerden Şevki Bostan ve Ökkeş Özekşi, Vali Mustafa TOPRAK ile Emniyet Müdürü Recep Güven’i ziyaretinde hem Hokey’i konuştu, hemde genel değerlendirmelerde bulundu. Vali Toprak’a ve Emniyet Müdürü Güven’e Hokey Milli takımının formasını hediye eden Sadık Karakan, Diyarbakır’da olmanın mutlulugunu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Bu arada Diyarbakır’da görev yapan Gaziantep eski Şehitkamil ilçe emniyet Müdürü Erkan Demircan’da şampiyona boyunca ekibimizi yalnız bırakmadı.

DOĞUSUYLA BATISIYLA HEPİMİZ KARDEŞİZ

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan yaptığı konuşmada “2010 yılında yine Diyarbakır ilinde Türkiye Şampiyonası düzenlemiştik o zamanlar ön yargılar daha fazlaydı Türkiye şampiyonasının Diyarbakır iline alınmasında 2010 yılında çok büyük tepki almıştık ama biz hep kardeşliği savunduk ayırım yapmadan gelip buradaki dostlukları sıcaklığı görmüştük şimdi yine bir Türkiye Şampiyonasında buradayız burada ki dostlarımızla bir aradayız burada olmaktan gurur duyuyoruz, tarihte bu kadar kalabalık coşkulu bir Türkiye Şampiyonası olmadı spora verdikleri hizmetlerden dolayı başta Valimiz Sayın Mustafa TOPRAK’a, İl Emniyet Müdürü Recep Güven’e ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif UMUT’a teşekkür ederim” dedi.

VALİ ÇOK MEMNUN OLDU

Tayini İzmir’e çıkan ama görev teslimine kadar Diyarbakır’daki görevine devam eden Vali Mustafa Toprak, Hokey federasyonunun bu şampiyonayı Diyarbakır’a almasının çok önemli olduğunu belirterek “sizlere teşekkür ediyorum. Çözüm sürecinden geçtiğimiz şu günlerde Diyarbakır’a 36 ilin takımlarının gelerek şampiyonaya katılması, kent olarak gurumuzdur”dedi. Hokey Federasyonu yetkililerini hem makamında kabul eden Vali Toprak, daha sonra şampiyonanın yapılacağı Seyrantepe Spor Kompleksi sentetik futbol sahasındaki törene katılarak sporcularla birlikte oldu.

EMNİYET MÜDÜRÜNE MİLLİ FORMA

Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ile birlikte Diyarbakır’a gelen Ökkeş Özekşi ve Şevki Bostan, Emniyet Müdürü Recep Güven’i makamında ziyaret ederken, milli takım formasını da hediye etti. Recep Güven bu ziyaretten çok memnun olduğunu söyleyerek, Hokey sporunun Türkiye’de olduğu kadar Diyarbakır’da da ilgi görmeye başladığını belirtti.

ŞAMPİYONADA GAZİANTEP ÜSTÜNLÜĞÜ

Öte yandan Diyarbakırda yapılan şampiyonada erkekler kategorisinde Gaziantep Nizip İlçesi Halk Eğitim, bayanlarda ise Gaziantep Akdora şampiyon oldular. 5 gün süren ve 34 takımın katıldığı Şampiyonada Erkekler Kategorisinde Nizip Halk Eğitim Spor Kulübü Türkiye Şampiyonu oldu. Ankara İl Karması İkinci olurken, Malatya İl Karmasını yenen Antalya Polis Gücü Spor Kulübü Üçüncü olarak Şampiyonayı tamamladı. Bayanlarda finalde Bolu İl Karmasını yenen Akdora Spor Kulübü Türkiye Şampiyonu oldu. Bolu İl Karması İkinci, Alanya Belediye Spor Kulübü Üçüncü, Muğla İl Karması ise Dördüncü olarak tamamladı. Toplam 72 Maçın oynandığı Şampiyonada Erkeklerde En Centilmen Takım Diyarbakır’ ın Hani ilçesinden katılan Aynkebir Spor Kulübü, Bayanlar da ise yine Diyarbakır İ.M.K.B. Kaya Pınar Lisesi Spor Kulübü müsabakalar sonunda göstermiş oldukları Fair Play' den dolayı En Centilmen Takım olarak plaketlerini aldılar.

Şampiyonanın Gol Kralı Erkeklerde Antalya Polis Gücünden Mücahit Demir, Bayanlarda ise Meryem Oymak oldular. Yine Şampiyonaya Katılan Antrenörlerin oyları sonunda Erkeklerde Nizip Halk Eğitim Spor Kulübünden Ali Akın Özkılıç Bayanlar da Nizip Halk Eğitim Spor Kulübünden Meryem Oymak En İyi oyuncu oldular. Antalya Polis Gücü Spor Kulübü Kalecisi Alpaslan Bozkurt ve Akdora Spor Kulübü Kalecisi Meltem Çelik En İyi Kaleci ödülüne layık görüldüler.