Nabioğlu, "Kentimizde 56 bin 887 adet defterin dijital ortamda tutulacağının hesabı yapılıyor. Bu dijital ortamda yapılan beyannameleri kimler verebilir ? Sadece ve sadece serbest meslek erbabı verebilir. Kim bunlar doktorlar, hukukçular, mühendisler.. Bunun haricinde diğer hangi esnaf dijital ortamda verebilir" diye sordu.

E Dönüşüm Hizmetleri Ve Uygulama Esasları Konulu Seminer Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda yapıldı. Artık muhasebecinin işinin elektrik su faturası işleme olmadığını ve bu ortamının bittiğini söyleyen Nabioğlu "İş yükümüz çoğalıp mükellef sayımız azalırken muhasebeci sayısı da artmaktadır. İşletme ve vergi işlemlerinde veri girişi yapılarak hem maliye sisteminin dijital ortama geçişi sağlanırken diğer yandan esnaf ve Sanatkarların yoğun baskılarıyla beyanname verilmesinin çalışmaları yapıldı ve bitti" dedi.

MUHASEBECİLER HORTLAR

"Bu beyannameyi kimler verecek; gene bu meslek mensubu yani içinde olanlar verecek" diyen Nabioğlu, "Peki bu sistem neyi getirecek; bu devletin gelirlerinin çoğalması değil, azalması ve bizim mesleğimize de korsan muhasebecilik dediğimiz olayın daha da hortlaması sonucunu doğuracak. Yani biz dijital ortama geçmeyelim mi; elbette geçelim o zaman dijital ortama geçmenin şartlarını yerine getirelim. Dijital ortamlarda faturalar tutulsun, verilsin beyannameler, ama son şekli yine meslek mensubu yani muhasebeciler versin.150 TL almak şöyle, 100 TL alalım ama bu 68 bin defteri biz korsanlara teslim etmeyelim. Korsanlara teslim etmenin yolu gayet açık; bunları hepimiz gayet çok iyi biliyoruz. Maliye Bakanı Naci Ağbal odamıza geldiğinde ben kendisine söyledim.Maliye bakanı “son noktayı siz koyacaksınız” dedi.Son noktayı biz muhasebeciler gerçekten koyacak mıyız koyamayacak mıyız. Ben hiç sanmıyorum. Yani bizim bizden başka dostumuz yok" Dedi. HABER MERKEZİ