Maddi imkansızlıklar yaşayan ya da dağılmış ailelerin çocuklarının yanı sıra uyuşturucu ve terör nedeniyle risk altında bulunan çocuklara hizmet verilen merkezde öğrenciler yatılı da kalabiliyor. Eğitim dahil tüm giderleri belediyece karşılanan çocuklara etüt, danışmanlık ve rehberlik desteği veriliyor.

Bugüne kadar 50'den fazla dezavantajlı çocuğun hayatına dokunulan merkez sayesinde 15 öğrenci üniversiteyi bitirdi, 14 öğrenci ise üniversitelerin mühendislik, eczacılık, mimarlık ve öğretmenlik bölümlerinde eğitimlerini sürdürüyor. Merkezde halen 23 öğrenciye geleceklerini şekillendirilmeleri için destek olunuyor.

İYİ ÖRNEK OLDULAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, insana, özellikle de çocuğa ve onun yaşamına dokunmanın önemli olduğunu belirtti. İnsanların zaman zaman sorunlar yaşayabildiğini, parçalanmış aileler olabildiğini dile getiren Şahin, yetimlik ve yoksunluğun ciddi bir dezavantaj olduğunu vurguladı. Şahin, sosyal belediyeciliği önemsediklerini ifade ederek özellikle annesiz ve babasız çocukların eğitimini, hayatını devam ettirebileceği ve sonunda ayakları üzerinde durabileceği şekilde güçlü, donanımlı ve dirençli hale dönüşmesi gerektiğini söyledi.

YUVALARINI KURUYORUZ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy da 2005'te kurulan merkeze adı verilen Münir Onat'ın, İstanbul'da üniversite öğrenimini sürdürürken trafik kazasında yaşamını yitiren Gaziantepli bir genç olduğunu aktararak ailenin çocuklarının ölümünden sonra evlerini çocuk ve gençlere hizmet eden bir birim olarak hizmet verilmesi koşuluyla belediyeye bağışladığını söyledi. Aksoy, geçen yıl 6, bu yıl ise 8 öğrencinin üniversiteye yerleştiğine dikkati çekerek "Şu an mühendislik, eczacılık, mimarlık okuyan, öğretmen olacak öğrencilerimiz var" dedi. Ciddi anlamda bir başarı yakaladıklarını ifade eden Abdullah Aksoy, "Burada kalan gençlerimizin evliliklerinde dahi yanlarındayız, destek veriyoruz. Yuvalarını kuruyoruz, kız istemeye de gidiyoruz." dedi. AA