Bu sezon iki kulvarda birden mücadele eden Kırmızı – Siyahlı dev adamlar, Avrupa Şampiyonlar ve Süper ligde vites yükseltmeye başladı.

SERİ GALİBİYETLER GELİYORSezona Afyon Belediye galibiyetiyle başlayan ancak üst üste 4 maçından da mağlubiyetle ayrılan potanın ağaları Avrupa şampiyonlar ligine de kötü başlangıç yaparak ilk üç maçından yenilgiyle ayrılmıştı.
Kırmızı – Siyahlı yönetim tehlikenin önünü kesmek adına önlem alarak İvan Buva ve Jason Rıch hamlesiyle bir anda takımın atmosferini değiştirdi. Teknik ekibin elinin güçlendiği Gaziantep Basketbol takımı haftalar ilerledikçe mağlubiyetler serisi yerini galibiyetlere bıraktı. Kırmızı – Siyahlı dev adamlar ligde son oynadıkları Arel Üniversitesi Büyükçekmece ile Bursaspor maçlarından ve Avrupa Şampiyonlar Liginde oynadığı Nzhny mücadelesinden galibiyetlerle ayrılarak. Artık taraftarlarının yüzünü güldürmeye başladı.

ÇABUK TOPARLANDIKDeplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Bursaspor karşısında anlamlı bir galibiyet elde ettiklerini söyleyen Gaziantep Basketbol takımının Bosna Hersekli baş antrenörü Nenad Markovic, “Bu hafta Avrupa kupası maçımızın olmayışı bu maça daha iyi hazırlanmamızı sağladı. İlk yarıda iki takımda skor anlamında çok yüzdeli başladı. İkinci yarıya çok konsantre ve iyi başlayamadık ama deplasmanlardaki diğer maçlarımıza kıyasla daha çabuk toparladık. Maçta üstünlüğü ele geçirdik ve özellikle dördüncü periyottaki konsantrasyonumuz ve kararlılığımızla maçı kazanmayı başardık. Bu önemli galibiyetten dolayı da oyuncularımı ve tüm ekibi kutluyorum.” Diye konuştu.MUHARREM TÜRKOĞLU