ING Basketbol Süper Liginin 7.haftasında Beşiktaş deplasmanına giden Empera Halı Gaziantep Basketbol, uzatma periyodun da yıkıldı. 84 - 81 Normal süresi 69 – 69 biten mücadelenin uzatma periyoduna Kırmızı – Siyahlı dev adamlar, Mouhammadou Jaıteh ve İsmail Cem Ulusoy’un 5 faulle oyun dışı kalmasından dolayı eksik girdi. Potanın ağaları bu sezon 4’üncğ mağlubiyetini alırken, Beşiktaş ise ligde ki ilk galibiyetini elde etti. MAÇIN PERİYOTLARI:Beşiktaş maça Blackmon odaklı hücumlar ile başlarken, Gaziantep Jaiteh ve Tomas’ın alçak post atakları ile skor aradı ve Tomas’ın Egehan’a fiziksel üstünlük sağlamasıyla sayılar buldu. Boyalı alanı işlemekten vazgeçmeyen Gaziantep ekibi TV Molasına önde giren taraf oldu (5-8). Kenardan gelen isimlerin hücumdaki durağanlığını sonlandırmasıyla 7’ye çıkan farkın hızını çabuk kesen siyah beyazlılar, ilk periyod sonunda skoru eşitledi (15-15). Alperen-Furkan ikilisinin beraber oynaması ve Johnson’ın temposuna karşın boş şutları bulan konuk takım bunlar da isabet sağlayamayınca üstünlüğünü koruyamadı.
2.çeyreğe savunmada üst düzey eforla başlayan ve boyalı alanı kapatan Beşiktaş, Johnson-Blackmon ikilisinin hücumu organize etmesiyle 5 dakika geride kalırken 11-0’lık seri yakaladı ve farkı çift hanelere çıkardı. Yabancı oyuncularının kıpırdanmasıyla krizden çıkan konuk takım, Lemar’ın üçlüğüyle 2 dakika kala farkı tek baskete çekti (28-25). Hücum anlamında maça durgun başlayan Alperen’in ritm yakalaması takımına tekrar hamle şansı yarattı ve Beşiktaş soyunma odasına 34-27 üstünlükle gitti.
İlk yarıda 1 üçlük isabeti bulabilen ev sahibinde Blackmon 12 sayı ile sahanın en skorer ismi olurken Gaziantep’te Jaiteh 8 sayı 9 ribaund üretti.
2.yarıya yine Alperen temelli hücum tercihleri ile başlandı ve Blackmon’ın 3+1’lik oyunuyla fark kısa sürede 14’e çıktı (43-29). Jaiteh’nin alçak post oyunu dışında üretim bulamayan Gaziantep, TV molasına giderken farkı düşürmeyi başaramadı (48-35). Furkan-Sadık-Alperen’in üçlemesi ile 4 kısaya dönen ve boyalı alan savunmasında zaaf yaşayan rakibine karşı cezayı çabuk kesen Markovic’in öğrencileri periyodun bitimine 3 dakika kala farkı 7’ye çekti. Skorda olmasa da oyunda üstünlüğü eline alan konuk takım final periyoduna girerken hem farkı 6’ya çekti hem de Alperen-Furkan’ın 4 faulde olması sonucu boyalı alanda avantajlı konuma geçti (53-47).
İsmail Cem Ulusoy’un hem top yaptığı baskı hem de ikili oyunlardaki üretkenliği sonucu 2 dakika dolmadan fark tek baskete düştü ve mola geldi. Çift guard oynamanın etkisiyle hücumu yönetmekte sıkıntı yaşamayan Gaziantep, bu sefer Can Uğur Öğüt’ün hücum sekansıyla maça devam etti ve 6 dakika kala öne geçti (55-56). Rakibinin faul hakkını erken doldurmasıyla beraber çizgiden sayılar bulan Beşiktaş, Alperen’i hentbol maçı vari olabildiğince hücumda kullanıp savunmada kenara alarak 4 dakika kala yeniden öne geçti (62-61). Mehmet Yağmur’dan gelen üçlükle son 1 dakikaya girilirken skor 65-65’te eşitlendi. Lemar’ın ikili oyun sonrası bulduğu sayıyla tekrar öne geçen Gaziantep Basketbol’a cevap Blackmon’ın çizgiden bulduğu 2/2 ile geldi ve Jaiteh de 5.faulünü yaparak oyunu tamamladı. Gaziantep Basketbol’un top kaybının ardından 11 saniye kala Alperen ile Beşiktaş öne geçti fakat Orhan Hacıyeva’nın son saniye basketiyle maç uzatmaya gitti. (69-69).
Karşılıklı sayılarla başlayan uzatmada Lemar’ın şutları ile fark yaratınca 2 dakika kala skor 74-78’e geldi ve Beşiktaş tek molasını kullandı. Blackmon-Johnson’ın sayılarıyla 1 dakika kala skor yeniden eşitlendi (78-78). Alperen’in çizgiden 2/2 bulmasının ardından yanına iyi de bir savunma ekleyen siyah beyazlılar Blackmon’ın da 20 saniye kala 2/2 atmasıyla maçı 2 topa çıkardı. 7 saniye kala Orhan’ın üçlüğüyle fark 1’e indi (82-81). 5 saniye kala Mehmet Yağmur’un da çizgide hata yapmamasının ardından Can Uğur Öğüt maçı tekrar uzatmaya götürebilecek üçlükten isabet bulamayınca Beşiktaş ligdeki ilk galibiyetine ulaştı (84-81).
Beşiktaş’ta Blackmon 28 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Gaziantep’te Jaiteh 19 sayı 12 ribaund ile double double yaptı. MUHARREM TÜRKOĞLU