Babacan, Deva Partisi’nin miting yapmak içlin Demokrasi Meydanı’nı talep ettiğini, ancak Gaziantep Valiliği’nin Demokrasi Meydanı’nda yapılacak miting için önce “uygun” şeklinde cevap vermesine karşılık 3 gün sonra “uygun değildir” kararı verdiğini açıkladı. Babacan, "Hodri meydan, memleketi ambel beter ettiniz. Bu alan yasağına en güzel cevabı Gaziantep verecek. Gaziantep’in her yeri bizim için Demokrasi Meydanı’dır” dedi.

ENGEL KONULDU

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi: “Bugün buradan tüm Türkiye’ye bir duyuru yapmak istiyorum. Deva Partisi’nin ilk mitingini 21 Mayıs’ta Gaziantep’te yapıyoruz. İlk mitingimizde bize engel konuldu. Gaziantep valiliğimizden alan talep ettik ve ilgili talebimizi iptal ettiler. Gaziantep’teki Demokrasi Meydanı’nda yapmak için valilikten talepte bulunduk. 29 Nisan’da talep ettik. Gaziantep Valisi kendi el yazısı ile uygun notu düşüyor. Sonra 2 Mayıs’ta bayram mesajı ile birlikte miting alanımızı ve tarihimizi duyurduk. Bu duyuru sonrası birilerinin elleri ayakları birbirine dolaşıyor. Korku dağları sarıyor.”

ÖNCE UYGUNDUR, SONRA UYGUN DEĞİLDİR

Uygunluk yazısının üzerinden 3 gün geçtiğini ve uygun ifadesinin yanına değil ifadesini eklediklerini anlatan Babacan, “Yazı uygun değil şeklinde değişmiş. Aynı kişinin el yazısı olduğu anlaşılan yazıda kalem değişikliği yapıldığı ortada. Valilik daha sonra o meydanın verilemeyeceğini söylüyor. Kimden ne telefon aldınız da kararı değiştirdiniz. Devletin valisi bu hale düşürülür mü ve gelip geçici iktidarı elinde bir vali oyuncak edilir mi?”

DEMOKRASİ KATLETTİLER

Babacan devamla şunları söyledi: “5 Mayıs’ta bir karar daha veriliyor ve uygun olmayan meydanda yapılacak miting için heyet uygun görülüyor. Bunlar ne yapacaklarını şaşırmışlar. Demokrasi meydanı için önce uygun dediler. Sonra evrakta karalama yaptılar ve vazgeçtiler. Bunlar Demokrasi Meydanı’nda demokrasiyi katlettiler. Bu sorunun görünen yanı. Meydan iktidardaki partiye açık ama bize kapalı. Partili taraflı Cumhurbaşkanına bağlı çalışan valilerin geldiği durum bu. Deva Partisi görülmesin diye Gaziantep’te talep ettiğimiz 4 alan talebinin dördünü de reddettiler. Şimdi bize ulaşımımızı zor olan ve daha önce hiçbir siyasi partinin kullanmadığı bir alanı uygun görüyorlar.

ELİNİZDEN GELENİ ARDINIZA KOYMAYIN

“Gaziantep’te yaşayanların bile bilmediği alanı bize uygun görüyorlar. Ben de meydanı tarif edeyim. Gaziantep mitingimiz Kalealtı’nda yapılıyor. Tarifi ve bulması zor olsun ki kimse gitmesin istiyorlar. Bizi bu şekilde yıldırmaya çalışıyorlar. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Bizim Gaziantep’te öyle bir teşkilatımız var ki gidin mitinginizi Fizan’da yapın deseniz bizim teşkilatımız bunu yine yapar. Demokrasi Meydanı’nda miting yapmamızı engelleyen herkes bilsin ki Gaziantep’in her yeri anamızın aşı tanrımızın başıdır. Bunları gönlü güzel milletimiz çok iyi biliyor. Yiğit Anteplilerin dediği gibi. Memleketi ambel beter ettiniz. Devletin imanlarını kullanarak bizi durduramazsınız. Bu yaşananlara en iyi cevabı önce Gaziantep, sonra tüm Türkiye verecek. Deva Partisi’nin olduğu her meydan Demokrasi Meydanı’dır. Bütün Gazianteplileri mitingimize davet ediyorum.”

KİMDEN TELEFON ALDINIZ

““Tarih 2 Mayıs. İlk yazının üzerinden 3 gün geçmiş. Aynı evrakta ‘uygun’ ifadesinin yanına ‘değil’ ifadesini eklemişler. Yazı olmuş ‘Uygun değil’. El yazısı aynı kişinin. Ancak kalem farkından ‘değil’ ifadesinin sonradan eklendiğini açık seçik görüyorsunuz. Bizim miting duyurumuzdan yarım saat sonra Valilik’ten ‘O meydan olmuyor’ diye telefon geliyor. Yahu kendi verdiğiniz yazıyı ne oldu da değiştirdiniz? Kimden ne telefon aldınız, nasıl bir baskı gördünüz? Devletin valisi bu hale düşürülür mü? Gelip geçici iktidarların elinde oyuncak edilir mi bir vali? Beştepe’ye sesleniyorum. Boşuna valilere baskı yapmakla uğraşmayın. Buyurun işte, ben buradayım. Ne istiyorsanız yüzüme söyleyin. Devletin imkânlarını kullanarak bizi durduramazsınız. Biz 21 Mayıs’ta Antep’teyiz. Gaziantep sokaklarını ‘Demokrasi, Atılım, Derhal, Bugün!’ diye inleteceğiz. “Size en iyi cevabı önce Gaziantep halkı, sonra da tüm Türkiye verecek. Antep’in, Türkiye’nin tüm meydanlarını ‘demokrasi meydanı’ yapacağız. Bundan böyle DEVA Partisi’nin olduğu her meydan Demokrasi Meydanı’dır. Bütün Gaziantepli hemşerilerimizi şimdiden mitingimize davet ediyorum.” LEYLA ÖZEKŞİ POLAT