MHP, CHP, DSP, BTP ve DP il başkanları Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ortak basın toplantısı düzenledi. Muhalefet parti temsilcileri, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ‘çatı aday’ olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek çağrısında bulundu.

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Boztepe, Demokrat Sol Parti İl Başkanı Ercan Şahan ile Demokrat Parti İl Başkanı Fatma Müftüoğlu Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi.

GÖKDAĞ: İLKLERİN SEÇİMİ

Siyasi parti temsilcileri adına konuşan CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, 10 Ağustos'ta yapılacak seçimin ülkenin Cumhuriyet ve demokrasi tarihinde ilk olacağını belirterek, "Yine aynı şekilde bir ilki daha gerçekleştirmekteyiz. Bu ilk ise demokrasi tarihimizin büyük uzlaşısıdır. Türkiye siyasetinde yer alan 5 siyasi parti, Türkiye'nin tüm sivil toplum kuruluşları, toplum katmanları ile yaptığı görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanı adayı nitelikleri üzerinde görüş birliğine varmışlardır. Bu nitelikleri üzerinde barındıran Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı göstermek üzere bir uzlaşma içerisine girmişlerdir. Demokrasi için büyük uzlaşmanın Cumhurbaşkanı adayı olan İhsanoğlu artık bütün Türkiye'nin adayıdır. Biz 5 parti olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun destekçisiyiz, seçimleri kazanması için elimizden geleni yapacağız."

TAŞDOĞAN: UZLAŞMA ÖRNEĞİ

Toplantıda söz alan MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ise, “Aşağı yukarı tüm parti genel başkanlarımız, başta kendi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olmak üzere nasıl bir cumhurbaşkanı konusu üzerinde bir tartışma yürütüldü, özellikleri tanımlandı, milletimizin bu özellikler içerisinde çok vatan evladı olduğu biliniyordu ve bu vatan evladının Prof. Dr. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bey olduğu kararı şu anda 10 yıl sonra çocuklarınıza anlatacağınız 10 yıl sonra sizlere sorulduğunda, 20 yıl sonra sizlere sorulduğunda evet biz gazeteci olarak buna şahit olduk, Türkiye’nin en büyük uzlaşısının şahidiyiz diyeceğiniz, büyük bir uzlaşma örneği göstererek ne CHP’nin, ne MHP’nin, ne Demokrat Parti’nin, ne BTP’nin ne de DSP’nin cumhurbaşkanı adayını, hepimizin adayını, Türk milletinin adayını, tespit ettik ve milletimizin takdirine sunduk.”

MİLLETİN ADAYI

Toplantıya katılan Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Boztepe de şu açıklamada bulundu: “Ekmeleddin İhsanoğlu, bu 5 partinin adayı değil. Türkiye’nin, milletin; birlik, beraberlik, bütünlük için, mezhepler ayrılığını kaldırmak için, dinsel ayrılığı kaldırmak için, kültür ayrılığını kaldırmak için Ekmeleddin beye ihtiyacı vardır.” Demokrat Sol Parti İl Başkanı Ercan Şahan, “Halkımız kimi seçeceğine kendisi karar verecek ve bu konuda en doğru kararı verecektir” dedi. Toplantıya katılan ancak bir açıklamada bulunmayan Demokrat Parti İl Başkanı Fatma Müftüoğlu, sadece basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. İHA - DHA