
Dertli öğrenci yetiştirilmeli
Gaziantep Üniversitesi Yönetim ve Kariyer Topluluğu ile İnovaTİM Gaziantep Bölgesi tarafından düzenlenen,
İnovaTİM Genel Koordinatörü Kamil Mercimek, GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Gamze Erden, GAÜN Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ahmet Tan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Uzmanı Reşat Taman'ın konuşmacı olarak katıldığı “İnovasyon Elçileri Buluşuyor” konferansı GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Tan konuşmasında, “Eğer bir kişi herhangi bir şeyi kendine dert etmezse girişimci olamaz" dedi.
DERTLER ZİRVEYE TAŞIR
Girişimcilik konusunda bilgilendirmeler yapan GAÜN İktisadi, ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tan konuşmasında, “Eğer bir kişi herhangi bir şeyi kendine dert etmezse girişimci olamaz. Girişimci olarak başarı hikâyesi yakalamış insanların hayatına baktığımızda hemen hemen hepsinin en önemli ortak özelliği bir şey ile dertlenmeleridir. Dert ettikleri her ne ise o konu o kişiyi zirveye taşımıştır. Üniversitelerde girişimcilik dersinin tüm programlarda açılmasının en önemli amacı da ülkemizi ileriye taşıyabilecek dertli öğrencilerin yetiştirilmesi ve bu konuda potansiyeli olan öğrencilerin önünü açmaktır” ifadelerini kullandı.
YAŞAM TARZI
Girişimciliğin bir birikim ve yaşam tarzı olduğunu dile getiren GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Gamze Erden, “Ülkemiz ekonomisi ve sanayisi bugünlere kolay gelmedi. Son 50-60 yılda çok şeyler değişti bu ülkede. İstikrarsızlar yaşandı çoğu zaman ama girişimci pes etmedi. Dünya’ya açıldı, yeni pazarlar buldu. Cesareti, risk alabilme kabiliyeti ile yüzlerce kişi istihdam etmek ve bu ülkenin ekonomisinin, sanayisinin gelişmesi için yeri geldi imkânlarını sonuna kadar zorladı. Hem kendini hem de bulunduğu sektörü geliştirdi. Düştüğü yerden defalarca kalktı. Cesaretle yoluna devam etti. Kendine dava yaratıp tutkuyla çalıştı. Her daim yeni şeylerin peşinden koştu. Girişimcilik bir birikim ve yaşam tarzı. Girişimcilik kültürü sadece para kazanma değil, yenilik kapasitesi ve başarı odaklı bir yapılanma. Tabiî bu kültürün kuşaktan kuşağa geçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. BÜLTEN
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.