Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nin ‘Türk Müziği Yarışması’ yeni kategorileriyle düzenlenerek son buldu. Gaziantep’te Ömer Asım Ersoy Kültür Merkezi’nde başlayan ‘Türk Müziği Yarışması’na yoğun katılım olurken yarışmacılar birinci olabilmek için birbirinden güzel parçaları seslendirdi.

YAŞ GRUPLARINDA DERECE

İl ve grup birinciliği ile Türkiye finali aşamalarından oluşan yarışma 14-21 ile 22-29 yaş olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. Sergilenen performansların ardından dereceler ise şöyle oluştu; 14-21 yaş grubunda Kız Solist Tuğba Yıldız, Erkek Solist Eren Çatal ve Solo Çalgıda Haluk Bükülmez birinci olurken 22-29 yaş grubunda ise Kız Solist Özlem Türkmen, Erkek Solist Zeynel Özhan ve Solo Çalgı kategorisinde Yasin Türk birinci oldu. Bir diğer katregori olan Müzisyenler kategorisinde ise bağlama ön plana çıkarak dört kişi birden derece aldı.

EN İYİ BAĞLAMAYI ÇALANA ÖDÜL

Bağlama da derece alan isimler ise şu şekilde oluştu; İlknur Ağcadağ,İbrahim Soner Karasu, Fatoş Dönmez, Deniz Yıldız. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri ise yapılan törenle takdim edildi.