Depremin ardından 6.6 büyüklüğüne ulaşan 22 artçı meydana gelirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin 4. seviye alarm ilan ettiği ve uluslararası yardımları kabul edeceğini duyurdu.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Kahramanmaraş ilinin Pazarçık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklanırken, gerçekleştiği saat ise 04.17 olarak bildirildi.

Çevredeki birçok şehirden hissedilen deprem, özellikle Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Kilis şehirlerinde yıkıcı etkilere sebep oldu. Depremin ardından çok sayıda bina çökerken, sosyal medya hesaplarından da yardım sesleri yükseldi.

Enkazın altında olduğunu duyuran yüzlerce vatandaş, sosyal medya hesaplarından adreslerini paylaşarak yardım çığlığı attı.

ULUSLARARASI YARDIMLAR KABUL EDİLECEK

Deprem hakkında üst üste açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin tam bir tayakkuz halinde olduğunu belirterek, 4. seviyede alarm ilan edildiğini duyurdu. Bu alarm, yapılacak uluslararası yardım tekliflerinin de değerlendirme sonucunda kabul edilebileceği anlamına geliyor.

500 YILDA 1 GÖRÜLÜYOR

Depremin ardından Habertürk canlı yayınına bağlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr Zafer Akçı, Doğu Anadolu Fay Hattı'nda son 500 yıldır bu büyüklükte bir deprem görülmediğini belirtti. Akçı, depremin yıkıcı olma nedenleri arasında büyüklüğünün yanı sıra, depremin süresinin, depremin oldukça sığ sayılabilecek bir derinlikte gerçekleşmesinin ve bölgenin zemin yapısının da yer aldığını söyledi.