Başta ambalajlı su olmak üzere plastik, cam ve metal ambalajlı içeceklerde denetim başlatan Bakanlık, haksız fiyat artışı yaptığı belirlenen işletmeler hakkında idari yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Marketler ve Üreticiler Uyarıldı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, geri dönüşümü desteklemek ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla uygulanan depozito katılım payının güncellenmesinin ardından bazı üretici ve satıcıların bu düzenlemeyi fırsata çevirdiğinin tespit edildiği belirtildi.

ÇAYKUR'dan çaya üçüncü zam
ÇAYKUR'dan çaya üçüncü zam
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, "Çeşitli üretici ve satıcılar tarafından maliyet artışını aşacak şekilde tüketici fiyatlarına artışlar yansıtıldığı görülmektedir." denilerek konunun derhal incelemeye alındığı bildirildi. Bakanlık, ulusal ve yerel marketler ile sektör temsilcilerine de uyarıda bulunarak, "Maliyet artışı dışında yapılacak fiyat artışları haksız fiyat uygulaması olarak değerlendirilecektir." ifadelerine yer verdi.

Denetimler Başladı

Bakanlık ekipleri, başta ambalajlı su olmak üzere depozito uygulamasına dahil tüm içeceklerde üretici, tedarikçi ve perakende satış noktalarında denetim başlattı. Açıklamada, "Tüketiciyi mağdur eden her türlü fiyat artışı haksız fiyat kapsamında değerlendirilecek ve gerekli idari yaptırımlar kararlılıkla uygulanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

"Tedbirler Kararlılıkla Sürecek"

Ticaret Bakanlığı, açıklamasının sonunda ise tüketicinin korunmasına yönelik denetimlerin devam edeceğini vurgulayarak, "Tüketicilerimizin haklarını, piyasa düzenini ve adil rekabet koşullarını korumak için gerekli tüm idari ve hukuki tedbirleri almaya devam edeceğiz." mesajını paylaştı.