2020 yılında Gaziantep’te düzenlenen Teknofest sonrasında oluşturulan Kalıcı İzler Komisyonu çerçevesinde kentte açılan 7 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde sınav sistemiyle seçilen 980 öğrenciden 400’ü, eğitimlerini başarıyla tamamladı. Yapay zekâdan siber güvenliğe, havacılıktan ileri robotik teknolojilere kadar 11 farklı alanda eğitim alan öğrenciler, mezuniyet sertifikalarını almaya hak kazandı.
DENEYAP ATÖLYELERİNDE BÜYÜK BAŞARI
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Gaziantep Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde eğitime hak kazanan 148 öğrenciden 94’ü mezuniyet yeterliliğini sağlayarak önemli bir başarıya imza attı.Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulkadir Sökücü, gurur tablosuna ortak olmaktan duyduğu sevinci ifade ederek şunları söyledi: “Buradaki paydaşlara da ayrıca teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle Fatma Şahin’in vizyonuyla birlikte bu programa destek vermekten büyük gurur duyduk ve öğrencilerimize gurur duyuyoruz”
AKIN: GELECEĞİN PROJESİDİR
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Eğitimleri Daire Başkanı Dr. Fatma Nur Akın da törende yaptığı konuşmada Türkiye genelinde 131 Deneyap Atölyesi hakkında bilgi vererek şunları aktardı: “Bugün burada Türkiye'nin dört dünyasında geleceğin mühendislerini, bilim insanlarını ve teknoloji liderlerini yetiştiren Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin mezuniyet coşkusunu, hep birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Buradaki gençler milli teknoloji hamlesinin öncüleri, geleceğin Türkiye'sini inşa edecek mühendisleri, girişimcileri ve bilim insanları olacak. Burada kazanılan bilgi, beceri ve vizyonla ülkemizin teknolojik dönüşümüne yön verecek yerli ve milli üretim hedeflerimizi daha da ileriye taşıyacaksınız. Deneyap Teknoloji Atölyeleri sadece bir eğitim programı değildir. Bir hayalin, bir vizyonun, bir geleceğin projesidir.”




