Demokrat Partiden TFF’ye tepkiDemokrat Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Ökkeş Erdel Cömert, Spor Toto 1’inci Lig Play Off finalinin İstanbul’da oynanacak olmasından dolayı tepkisini dile getirdi. Gaziantep ve Hatay şehirlerinin İstanbul’a uzaklığına dikkat çeken Cömert, final maçının her iki kente eşit mesafede olan daha yakın bir Anadolu şehrine verilmesinin daha doğru bir karar olduğunu berlitti. Ökkeş Erdal Cömert’in açıklaması şu şekilde oldu: Anlayamadığım bir şey var .
Sormak istiyorum Türkiye Futbol Federasyonuna , Spor Bakanına , Akil İnsanlara, Medyaya , Basına , Kulüpler Birliğine , İstanbul Valiliğine,

Anadolu’da iki Kulüp Süper lige çıkmak için Finale kalıyor.. GAZİŞEHİR ve HATAY
Final İSTANBUL da
Hatay İstanbul 1.141 km
Gaziantep İstanbul 1.173 km

İstanbul kendi kendine yetemediği gibi trafik felç, insanlar yolda yürüyemiyor, Metrobüsler, Metrolarda İnsanlar üst üste gidiyor, üstelik Ramazan ayındayız . Gaziantep’ten veya Hatay’ dan İstanbul’a gitmek istesen otobüs ile 12 saat uçak ile yeni havalimanından stada ulaşmak 3 saat her futbolseverin gidiş geliş masrafı en asgari 1,000 TL.
Türkiye’nin her kentinde 20.000 kişilik stadyumlar yapıldı bu statlar neden yapıldı ki süs için mi ?

Bu Final neden bir Anadolu kentinde oynanmaz mesela Adana, Kayseri, Konya , Şanlıurfa ,Diyarbakır, Mersin, Kırşehir, vs vs vs Neden İSTANBUL çok düşündüm mantıklı bir açıklama bulamadım bulamıyorum.

FUTBOL TARAFTAR ‘la GÜZEL diyoruz,
TARAFTAR GELMESİN diye HERŞEYİ YAPIYORUZ..
Bir garip ülkeyiz

Mersin Stadyumu her iki şehre de aynı uzaklıkta ( 250 km ) ve bu stat 125,000 milyon TL’ye yapılmış boş olarak hizmet veriyor. Mersin halkı futbolu seviyor ve bu sahada maç yok ama ne garip bir Federasyon anlayışı var ne garip bir ilişkili durum varsa HÜKÜMET bu statları yaptı ve kullanılmıyor bu anlayış ne zaman değişecek acaba sorarım.

Bir Siyasetçi ,eski bir sporcu ve eski bir kulüp Başkanı olarak diyorum ki Anadolu’nun iki güzide ili ve kulüpleri yakın bir şehirde bu maçı oynasalardı iki şehir halkı bu statları doldurup FUTBOL coşkusunu yaşayıp rengarenk Tribünler dolsa olmazıydı!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ö.Erdal CÖMERT
DEMOKRAT PARTİ TEŞKILAT BAŞKAN YARDIMCISISPOR SERVİSİ