Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte basın açıklaması düzenleyerek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayınlanan Başbakanlık genelgesi ile Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Darbe girişiminde şehit olan 240 ve yaralanan 2 bin 195 kişi için başlatılan yardım kampanyası ile ilgili genelgenin yayınlanmasının ardından bir hafta içerisinde 20 milyon TL para toplandığını belirten Vali Yerlikaya, genelgenin hemen ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte bölgedeki bazı iş adamı ve sanayicilere ulaşarak, kampanyaya destek konusunda yönlendirdiklerini kaydetti.

Gaziantep olarak 50 milyon TL yardım toplamayı hedeflediklerini vurgulayan Vali Yerlikaya, "15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir darbe, silahlı bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldı. Milletimiz dünya tarihinde ender görülen bir azim ve kararlılıkla, bu darbe teşebbüsünü 12 saatlik kısa zaman içerisinde, bertaraf etti. 15 Temmuz akşamından bu yana da meydanlarına sokaklarına, caddelerine sahip çıktı. Demokrasisine, milli iradeye, devletine, istikbaline sahip çıktı. Bu zaman dilim içerisinde, özellikle 15 Temmuzun ilk akşamında ve daha sonra yaralılardan bazıları şehit oldu. 240 şehidimiz, 2 bin 195 yaralımız ve gazimiz var. Milletimizden şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize yardım yapılması konusunda devamlı gelen talepler ve Başbakanlıktan yapılan teşhis üzerine, Başbakanımız Binali Yıldırım bir genelge yayınladı. Bu yardım toplama kampanyası ile ilgili 81 vilayet hayırda yarış noktasında gayret gösteriyor. Bizim gazi şehrimiz şehit yakınları ve gazilerimize, bir hafta gibi kısa süre içerisinde Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile birlikte belirlediğimiz kişileri biz telefonla aradık. 20 milyonun üzerinde bir yardım toplandı. Ama biz Gaziantep’iz, biz gazi şehiriz. Dolayısıyla biz bu rakamı fazla görmüyoruz. Daha üst rakamları yakalamak gibi bir niyetimiz var. Bu basın toplantısıyla sizler aracılığıyla 2 milyon hemşehrimizin bizim demokrasi şehitlerimiz ve gazilerimize şu vakte kadar toplanan 20 milyon’un yanında biz bu rakamı daha üst rakama çıkaracağımızı ümit ediyoruz. Şimdiden bu yardımları yapmış olanlara ve yapacak olanlara, bu şehrin valisi olarak sizler aracılığıyla burada şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.

“BURASI 2 MİLYONLUK GAZİ ŞEHİR”

Şehit aileleri ve gazilerin Türk milletine emanet olduğunu belirten Fatma Şahin ise Gaziantep'in bu hayır yarışından da yüzünün akıyla çıkacağına inandığını ifade etti. Gazi şehrin şehit ve gazilerin yanında olacağına inandığını vurgulayan Şahin, "15 Temmuz akşamı itibariyle başlattığımız demokrasi nöbeti, diğer bütün şehirlere örnek bir organizasyonla, bir katılımla, bir coşkuyla dün akşam finalimizi yaptık. Gazi şehrin evlatları nasıl bugüne kadar buna sahip çıktıysa, şehitlerimizin ruhunu şad etmek, o yetimlerin gözyaşını dindirmek, şehit analarının ve şehit eşlerinin yanında olmak bizim boynumuzun borcu. Vatan borcu. Eğer onlar tankların önüne atılmasaydı, kurşunların altına girmeseydi. Biz burada olmazdık. 240 şehidimiz ve bütün şehitlerimiz göz bebeğimiz ama onlardan geriye kalanlar da artık bizim çocuklarımız, bizim analarımız. Onların ailesi, artık bizim ailemizdir. Bir hafta da aldığımız mali destek, bütün şehirlere örnek bir destek. Bir sanayicimiz, bu rakamın yarısını verdi. Diğer sanayicilerimiz hızlı bir şekilde hemen 'bizde varız' dediler. Ama burası 2 milyonluk, gazi şehir. Gaziantep olarak, bu hayır yarışında öncü olmak, lider olmak, boynumuzun borcudur. Bizde buna elçilik yapmak için sizlerin huzurundayız. Allah’ın izniyle diğer şehirlerden daha farklı bir şekilde bu kampanyaya destek çıkarsınız. Bunu yaparsak sadece sözde değil, eylemlerimizle ve özümüzle de bu şehitlerin, gazilerin yanında olduğumuzu göstermiş oluruz ve bu demokrasimizi de en iyi şekilde taçlandırmış olacağız” diye konuştu.