Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, küreselleşme ile birlikte şirket ve işletmelerin yoğun bir rekabetle karşı karşıya kaldığını, günümüzün değişen dünyasında farklı düşünmenin kazanmak için tek yol olduğunu söyledi.

Ticari faaliyetler açısından sınırların ortadan kalktığı bir dönem yaşandığını, aynı alanda faaliyet gösteren yüzlerce şirketin uluslararası pazarda kıyasıya rekabet ettiğine dikkat çeken Güllüoğlu, “Küreselleşme ve beraberinde gelen sınırların ortadan kalkması durumu, hangi üretim alanında olursa olsun şirketleri yoğun bir rekabetle karşı karşıya bırakıyor. Artık sadece yerel pazarlardaki rakiplerimizle değil dünyanın onlarca ülkesindeki rakiplerimizle karşı karşıya bulunuyoruz. Bu durum şirketler üzerinde baskı yarattığı gibi teknolojideki hızlı gelişimin de en büyük destekçisi" dedi.

KENDİMİZİ YENİLEMELİYİZ

Güllüoğlu, "Böylesi bir ortam farklılaşma, öne çıkma, marka yaratma ve pazar payını arttırmanın yanında şirketleri değişime ve yeniliğe açık hâle getiriyor. Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyonla ileri teknoloji içeren, katma değerli ürünler üreterek uluslararası pazarlarda rekabet gücümüzü daha üst seviyelere çıkartmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için hepimize önemli görevler düşüyor. Mevcut üretim modellerinin yanında ileri teknoloji üretim metotları geliştirmeliyiz. Değişimi ve yenilenmeyi başarabilen gelecekte de başarılı olacak. Bunun için kendimizi yenilemeliyiz” şeklinde konuştu. GTO ve İKA tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan İKA Uzmanı Abdülmenap Ertaş, iki destek programı ile ilgili sunum yaparak katılımcıların sorularını cevaplandırdı. HABER MERKEZİ